4 najprljavije stvari u vašem domu

| Lifestyle |

Instagram

Svima je jasno da se bakterije nalaze svuda gdje se nalaze i ljudi. Uostalom naše tijelo ne bi funkcioniralo bez njih. Milijarde tih malih mikroorganizama koloniziraju naša crijeva gdje pomažu u razgradnji hrane u važne hranjive tvari. 

Zaključak je jasan, gdje smo mi tamo su i bakterije, međutim neke od njih mogu nas učiniti bolesnima.

U nastavku vam donosimo najprljavije stvari u vašem domu koje imaju posebno visoku gustoću bakterija i to ne onih dobrih.

Prekidači za svjetlo
Koliko često na dnevnoj bazi dotaknete prekidač za svjetlo? Često? Slažemo se. Prekidači su pravo leglo bakterija, a često ih zanemarujemo pri čišćenju stana te iz zaboravimo očistiti.

Ručnici
Ručnici su pravi sakupljači bakterija. Milijuni mikroba priliježu na ručnik, čak i daleko prije nego što izgubi sveži miris. Ručnik bi trebali mijenjati nakon svakog trećeg korištenja te ga oprati na minimalnoj temperaturi od 60 stupnjeva, iako vam preporučujemo 90.

Škarice za nokte
Koliko puta ste koristili škarice za nokte, a koliko puta ste ih očistili? Upravo to! Najgore od svega je što se na škaricama često pronalaze crijevne bakterije koje se akumuliraju ispod naših noktiju.

Ručka hladnjaka
U prosjeku 217.000 bakterija upravo se nalaze na ručki vašeg hladnjaka, odnosno vrlo blizo hrani koju jedete. Prilikom sljedećeg čišćenja nemojte zaboraviti očistiti i dezinficirati ručku hladnjaka.