4 mita o hrani u koja morate prestati vjerovati

| Lifestyle |

Svakodnevno čitamo što je dobro, a što nije za nas i naše tijelo, no mnogi od tih savjeta zapravo su krivi - danas vam donosimo 4 mita o hranu koja morate razbiti...

Kava je loša za vas.

Kava koja se konzumira u umjerenim količinama može zapravo imati zdravstvene beneficije. Kava smanjuje rizik od raka usne šupljine i ždrijela, moždanog udara kod žena, može produljiti život, poboljšava pamćenje, smanjuje rizik bolesti srca i raka dojke - kada je pijemo u umjerenim količinama.

Dijetalna bezalkoholna pića su bolja od običnih bezalkoholnih pića.

Naravno, dijetalne alternative su bolje od redovitih bezalkoholnih pića kada je u pitanju višak šećera i kalorija, ali ono što one nude u zamjenu za te negativne učinke može biti jednako štetno. Dijetalna bezalkoholna pića su puna umjetnih zaslađivača koji ne samo da su povezani s prejedanjem (vaše tijelo biva zbunjeno kada doživljava slatkoću bez kalorija koje je ne podupiru), nego su čak bila povezana s nastankom raka. Ako zaista želite biti zdravi, prestanite piti bezalkoholna pića u cijelosti. Ako žudite za gaziranim, pijte mineralnu vodu i dodajte malo svježeg voćna.

Jogurt vam nudi višak šećera.

Iako se jogurt općenito smatra zdravom i sjajnom dodatnom dozom probiotika, jogurt može biti dobar i loš kada je u pitanju vaše zdravlje. Jogurti s okusom mogu sadržavati nevjerojatno puno šećera, ako ne čitate pažljivo deklaracije. Ako želite žeti sve prednosti jogurta bez onih loših, konzumirajte samo običan, nezaslađen, prirodni ili grčki jogurt. Još uvijek ćete pronaći šećera unutra, ali minimalno u usporedbi sa ranije spomenutim. Dodajte mu voća, cimeta ili malo meda - gotovo kao da ste kupili isti onaj voćni.

Mlijeko je loše za vas.

Rasprava o mlijeku je konstanta i čini se da svatko ima svoje mišljenje. Mliječni proizvodi mogu biti bogat izvor kalcija, proteina, vitamina B12 i drugih vitamina te hranjivih tvari. Problem je u tome što mnogi ne podnose mliječne proizvode dobro - to su jedini negativni učinci. Bademovo mlijeko može biti zdrava alternativa, pogotovo ako je obogaćena kalcijem, a najbolja je opcija konopljino mlijeko.