3 "zdrave greške" koje ni ne znate da činite

| Lifestyle |

@carmengracehamilton

Kako bismo živjeli zdravije, pridržavamo se tri ključna pravila - ispijanje vode, vježbanje i konzumacija uravnotežene prehrane. No, neke od naših redovitih navika mogu biti štetne za naše zdravlje i blagostanje, a da toga nismo ni svjesni. Harper Bazaar Australia nedavno je istaknuo uobičajene pogrešne odluke koje donosimo kada je u pitanju naše zdravlje. U nastavku smo opisali 3 "zdrave pogreške" koje često činimo, a koje ozbiljno štete našem zdravijem stilu života. 

Pogrešno shvaćanje bezglutenske hrane.

Dok je odustajanje od glutena svakako pohvalan izbor i može vas spasiti od problema kao što su nadutost i zatvor, ako mislite da su gluten-free proizvodi automatski zdravi, grdo se varate. Nezdrave grickalice i bez glutena su i dalje prerađena, pakirana hrana koju treba svesti na minimum.

Ne uzimate si dovoljno vremena da se isključite.

Mi se neprestano oslanjamo na naše telefone, od komuniciranja s prijateljima i obitelji do povezivanja s vanjskim svijetom. No, naša stalna veza za naše uređaje crpi našu energiju, uznemiruje ciklus spavanja, a može dovesti i do dodatnog stresa. Izdvojite barem nekoliko sati tjedno te napustite svoje uređaje i odvojite se od svih odgovornosti.

Ne slušate svoje tijelo.

Kada imate ubrzan raspored (kakav svi imamo) često ne obraćamo pažnju na to što nam tijelo zapravo govori i kakve nam signale šalje. Kada se vaše tijelo ne osjeća dobro, pokušajte odgovoriti na ova pitanja - je li zbog hrane koju ste konzumirali? Je li zbog nečega što vas psihički muči= Uzmite si vremena i energije kako biste osluhnuli vlastito tijelo prije nego što uzme svoj danak.