3 trika koja će vam pomoći riješiti se stresa

| Lifestyle |

Inatagram/@cassdimicco

Svaka osoba se drugačije nosi sa stresom. Ponekad stres utječe pozitivno na naše ponašanje, motivirajući nas na rad, primjerice na učenje prije ispita ili temeljitu pripremu prije razgovora za posao.

No, ponekad nam stres može ozbiljno narušiti zdravlje i odnose s bližnjima, zbog čega je potrebno potražiti rješenje i smanjiti negativan utjecaj stresa.

U nastavku vam donosimo 3 savjeta kako ublažiti i najstresniji dan.

Slijedite svoju intuiciju

Kao i svaka dobro organizirana osoba, važno je da imate plan za sve i da organizirate svoj dan. No, ako ponekad imate čudan osjećaj u želucu koji vam govori da neke ne biste trebali raditi stvari redom kojim ste ih zamislili, odložite ih za kasnije. Kada vam se događa navedena situacija, to vam govori vaša intuicija, a ona rijetko kad griješi.
Ponekad je najbolja odluka pustiti naš unutrašnji glas da nas vodi kroz život jer ćemo tako spasiti sebe dodatnog stresa.

Usporite

Kada osjetite umor i nedostatak snage za obavljane obveza, nemojte. Usporite, uzmite neko vrijeme samo za sebe i prošetajte ili jednostavno izađite na zrak i u društvu prijatelja popijte kavu na suncu. Zaboravite telefon i druge stvari koje vas stvaraju stres te dopustite sebi nekoliko minuta opuštanja.
Pronađite u sebi dodatnu motivaciju i tek tada se vratite obvezama.

Spavajte što više

Jedan od glavnih uzročnika stresa je manjak sna zbog kojeg sve obveze obavljamo preumorni i sa“pola mozga”.
Iskoristite svaku priliku koju imate kako biste uhvatili dodatni san te kako biste poboljšali svoju produktivnost i ojačali svoj imunitet.