3 stvari koje produktivni ljudi NE čine ujutro

| Lifestyle |

5 savjeta kako učiniti jutro najproduktivnijim dijelom dana
Buđenje

Bujica sitnih odluka doprinosi tome kako se osjećamo i funkcioniramo tijekom dana, ali prema Business Insideru, nekoliko ključnih jutarnjih navika mogu u potpunosti odrediti produktivnost u ostalim satima koji slijede.

Od odgode alarma što dokazano uništava vaš ciklus spavanja do brzog skeniranja vaše elektroničke pošte zbog važnih poruka za što stručnjaci kažu da je besmisleno, ove se navike mogu činiti bezazlenima, ali vas zapravo čine umornima i neproduktivnima.

Uzeti na znanje: Ove loše navike treba iskorijeniti iz prijepodnevne rutine.

Odgađate alarm.

Odgađanje alarma nikako nije dobra ideja - ako ponovno upadnete u duboki san, ponovno ćete ući u novi ciklus spavanja kojeg nećete moći završiti. Ukratko, osjećat ćete se umornije nego što biste se da ste se probudili kada se prvi alarm oglasio.

Ujutro prvo čitate mailove.

Jednom kada vam ova navika postane rutina, teško ćete se oporaviti. Broj mailova s problemima i zahtjeva je beskonačan zato pričekajte jedan sat. Postoji vrlo malo stvari koje ne mogu pričekati 59 minuta.

Kavu pijete prije 9 i 30.

Sasvim je uredu posegnuti za šalicom kave kako bi poboljšali svoju razinu energije, ali ako je pijete prije 9 i 30, ne činite svome tijelu dobro. "Vaše tijelo prirodno proizvodi veću količinu hormona stresa kortizola koji regulira energiju, između 8 ujutro i 9 sati prije podne" Business Insider objašnjava. "Dakle, za većinu ljudi, najbolje vrijeme za popiti kavu je nakon 9 i 30 kako vaše tijelo ne bi proizvelo manju količinu kortizola."