3 razloga zbog kojih parovi ostaju u vezama u kojima nisu sretni

| Lifestyle |

 

Instagram/ @negin_mirsalehi

Prekidi su bolni i nije lako napustiti nekoga s kim ste provodili svaki dan. Ipak, ponekad je prekid jedini izlaz.

Problem je u tome što ljudi jako često ulaze u vezu samo kako ne bi bili sami, i to s osobom za koju su već na samom početku znali da nije prava za njih.

Osim očitog nedostatka ljubavi, u nastavku vam donosimo ostale razloge zbog kojih žene ostaju u lošim vezama.

Ne želite ga povrijediti

Sasvim je jasno da vam je stalo do čovjeka s kojim ste proveli određeno vrijeme, čak i ako prema njemu ne osjećate ono što ste osjećali na početku veze. Znate da bi ga prekid povrijedio i jednostavno nemate snage napustiti ga. Ako ne volite svog partnera onako kako je zaslužio, onda okončajte tu vezu kako biste oboje mogli krenuti naprijed.

Strah od samoće

Brojne su prednosti veza, a maženje, poljupci i seks samo su neke od njih. Dobro je uz sebe imati nekoga s kim ćete moći posjećivati društvena događanja, obiteljska okupljanja i slično. Ipak, to ne bi ni trebao ni smio biti glavni razlog zbog kojeg ste u vezi. Ako ne volite svog partnera, strah od samoće vas ne bi trebao sprječavati da okončate vezu. Život samca je sigurno bolji nego život s nekim do koga vam nije stalo.

Navika

Možda više ne želite biti sa svojim partnerom, ali nekako vam je ugodno s njim jer ste navikli zajedno provoditi vrijeme. Lakše je podnositi konformizam, nego biti hrabar, prekinuti vezu i započeti novi život. Ipak, život je prekratak da biste bili nesretni, dobro razmislite o tome i odlučite je li vam vaša sreća prioritet.