3 razloga zašto je dobar razvod bolji od lošeg braka

| Lifestyle |

Kada se vjenčamo, mislimo da smo napokon uspjeli pronaći pravu osobu.

No, statistika nažalost pokazuje da svaki četvrti brak završi razvodom. Iako je to težak period, ne treba očajavati jer postoji puno dobrih stvari koje razvod može donijeti u vaš život.

U nastavku vam donosimo koji su to razlozi zbog kojih je bolje otići nego ostati u lošem braku.

Imat ćete priliku upoznati kompatibilniju osobu

Kada ste u braku, nesvjesno se pokušavate kloniti suprotnog spola kako ne biste partnera napravili ljubomornim. Na ovaj način propuštate puno prilika i sjajne ljude s kojima se možete sprijateljiti.
To nije loše kada ste u sretnom braku, ali ako osjećate da vam je brak završen, razvod vam može pomoći da u budućnosti oslobodite put ka pravom partneru.
Nakon neuspješnog braka, imate puno iskustva i to vam može otvoriti vrata da se ponovo zaljubite i pronađete pravu osobu s kojom ćete provesti ostatak života.

Energiju možete posvetiti sebi

Loš brak vas može spriječiti da u životu radite stvari koje želite ili imate u životu ono što zaslužujete. Dakle, nakon razvoda napokon možete prestati stavljati svoju energiju u vezu koja više ne funkcionira i koristiti je za druga važna područja u životu.

Bit ćete sretniji

Kada izađete iz lošeg braka, možete izgubiti supružnika, ali umjesto toga zapravo steći sreću. Život je prekratak da biste ga trošili na toksične ljude i nezdrave veze. A ako osjećate da se zbog vašeg braka osjećate samo neispunjenim i nesretnim, definitivno je vrijeme da krenete dalje.
Naravno, razvod bi vam u početku mogao biti šok, ali kasnije ćete moći okrenuti novu stranicu i otvoriti novo poglavlje u svom životu koje bi moglo biti puno nevjerojatnije od prethodnog.
Zapravo, neka istraživanja pokazuju da se i muškarci i žene osjećaju sretnijima i do pet godina nakon završetka braka jer se osjećaju zadovoljnijim svojim životima.