3 razloga da više ne nosite spavaćicu u krevet

| Lifestyle |

Ako želite bolje spavati, više zarađivati, reducirati stres i izgubiti težinu, sve što je potrebno je skinuti omiljenu spavaćicu.

Prije nego odjenete svoju omiljenu pidžamu, još jednom razmislite jer spavanje bez odjeće omogućava bolji san.

Svi znamo koliko je kvalitetan san važan za vaš mozak. Kada spavate, mozak uklanja toksične proteine iz neurona koji su nusproizvodi neuralne aktivnosti kada ste budni. Vaš mozak može adekvatno ukloniti ove toksične proteine samo kada imate dovoljno kvalitetan san.

Donosimo vam 3 razloga zašto trebate početi spavati goli.

Smanjuje stres

Svi znamo da dugotrajni stres loše utječe na vaše zdravlje. On narušava vaš imunološki sustav, povećava rizik od srčanih oboljenja, depresije i pretilosti. Stres utječe na povećanje razine kortizola u vašem organizmu, a dovoljno sna ga vraća u normal.

Čini vas zdravijim

Ako spavate goli, to zapravo ima nekoliko zdravstvenih dobrobiti uključujući i gubitak kilograma. Studija koju je proveo američki Nacionalni institut za zdravstvo pokazala je da održavanje niže temperature dok spavate ubrzava tjelesni metabolizam jer vaše tijelo stvara smeđe masnoće kako bi vas održalo toplim. Smeđa masnoća proizvodi toplinu sagorijevanjem kalorija, a to ubrzava vaš metabolizam i pomaže vam da izgubite težinu.

Gradi samopouzdanje

Studija Sveučilišta u Melbourneu pokazala je da ljudi s većim samopouzdanjem zarađuju više, a upravo to što spavate goli čini da se osjećate ugodno u vlastitoj koži. A čim se osjećate ugodno u svojoj koži, tako raste i vaše samopoštovanje i samopouzdanje.