3 pravila koja nikada ne biste smjeli prekršiti na vjenčanju

| Lifestyle |

Instagram/ @wedding.pages

Stručnjaci za etiketu vole nam govoriti što bismo trebali, a što ne bismo trebali raditi.

Bilo to di bi trebali ići na odmor, što bismo trebali jesti ili koje bismo predmete trebali imati u našim kuhinjskim ormarićima, internet je prepun vodiča kako se „ispravno“ ponašati.

Kao i kod svih  stvari, savjet uvijek treba uzimati s malom rezervom jer tko, zapravo, voli kad im se kaže kako bi trebali, cijelo vrijeme, ponašati?

Jedna od najčešćih rasprava o ponašanju je ona kako bismo se trebali ponašati na tuđem vjenčanju. Stručnjaci za etiku naveli su ove tri stvari kao pravila koja, apsolutno,  nikada ne biste smjeli prekršiti:

Ne nositi bijelo

Ovo ste vjerojatno već znali, zar ne? Zabrana bijelog je nepisano pravilo, napisano nevidljivom tintom na svim pozivnicama. Bijelo je još uvijek rezervirano samo za mladu! Tako da, nikada nemojte nositi bijelo na vjenčanje osim ako na pozivnici nije istaknuto drugačije.

Ne biste trebali voditi djecu ako na pozivnici piše bez djece

Stručnjaci za etiketu kažu da bi mladenci uvijek trebali biti na prvom mjestu na svome vjenčanju, čak i ako to kompromitira vaše planove. Da, vjerojatno biste voljeli povesti svoju djecu, ali ako na pozivnicama piše bez djece, trebali biste poštovati zahtjev mladenaca.

Ne biste, nikada, trebali zaprositi nekoga ili biti zaprošeni

Nitko ne želi da pasti u drugi plan na vlastitom vjenčanju. Proslava bi trebala biti rezervirana za mladenku i mladoženju, a ako se s mladenkom i mladoženjom ne dogovorite unaprijed za nešto, bilo koja druga proslava, poput prosidbe, trebala bi čekati neki drugi put.

Dakle, sljedeći put kad planirate prisustvovati vjenčanju, pobrinite se da nema djece, da ne nosite bijelo i da se nećete zaručiti.