3 navike koje vas (navodno) čine iznimno inteligentnima

| Lifestyle |

Kao učenike i studente, stalno su nas tesitrali kako bi ocijenili našu inteligenciju i stručna znanja koje posjedujemo. No, nakon škole / fakulteta, procjena inteligencije postala je malo teža. Zanima vas kako jednostavno prepoznati karakteristike inteligentne osobe? Prema Inc., ove neočekivane navike znakovi su koji ukazuje da biste mogli biti pametniji od prosjeka.

Vaš je stol uvijek neuredan

Psihologinja Kathleen Vohs sa Sveučilišta u Minnesoti otkrila je da su ispitani volonteri bili kreativniji kada su radili u kaotičnom prostoru nego čistom i urednom. "Neuredno okruženje čini se potiče odmak od tradicije, koji može proizvesti svježe uvid u problem", rekla je u priopćenju. Da, vaš neuredan stol je zapravo dobra stvar.

Često se brinete

Istraživanja pokazuju da su anksioznost i inteligencija povezani pojmovi. Psiholog Aleksandar Penney ispitao je više od 100 studenata sa Sveučilišta Lakehead u Ontariju kada je otkrio da su studenti s više tjeskobe, slažući se s izjavom poput: "Ja sam uvijek brinem o nečemu", ostvarili veći broj bodova na verbalnom testu inteligencije.

Uvijek odgađate budilicu

Dok buđenje prije zore svaki dan može omogućiti ljudima da više toga uguraju u svoj raspored, istraživanje je dokazalo da to ne znači da ste pametniji. Britanska studija iz 2009. godine tvrdi da su "noćne ptice inteligentnije osobe" i da ljudi koji idu u krevet u 00:24 i ustaju u na 7:52 imaju veći IQ.