3 namirnice za savršeno čistu kuću

| Lifestyle |

Čišćenje

Svi želimo učiniti više, no radeći manje, zar ne? Pronalaženje kreativnih načina kako očistiti nešto u trenu definitivno je na vrhu naše liste. Osim činjenice da sredstva za čišćenje mogu koštati prilično puno novaca, neka sadrže i opasne te otrovne kemikalije koje nisu baš dobre za nas. Umjesto da mjesečno trošie novce na sredstva za čišćenje , zašto ne biste iskoristili namirnive koje sigurno imate u hladnjaku ili spremištu.

Ove tri namirnice služe za potpuno prirodno čišćenje kućanstva kako bi vaš dom izgledao netaknuto:

Limuni

Limun se može smatrati apsolutnim pobjednikom kada je DIY čišćenje u pitanju u paketu sa sodom bikarbonom. Od brisanja mrlja s vaše ploče za rezanje do čišćenja kante za odlaganje smeća, limun možete koristiti kako biste osvježili ili osvijetlili gotovo sve oko kuće. Možete čak pokušati dodati ga u svoju jutarnju čašu vode kako biste potaknuli metabolizam.

Talog od kave (soc)

Kava ne samo da ima transformativnu snagu buđenja svaki radni dan ujutro, već je i prilično čudesno sredstvo za čišćenje u kućanstvu, ako je znate kako koristiti. Talog od kave ili soc, može djelovati kao dezodorans za hladnjak, biljno gnojivo, sapun za ruke i sredstvo za čišćenje preilice suđa.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je temelj gotovo svakog domaćeg jela, ali i u u većini DIY proizvoda za lice ili maske za kosu. Ova iznimno svestrana mast čini veliku stvar kada je u pitanju čišćenje nehrđajućeg čelika, no učinit će sve i vaš sudoper ili hladnjak opet izgleda svježe. Štoviše, zbog maslinovog ulja, sudoper se neće tako lako zaprljati.