3 načina kako se nositi s nametljivim partnerom

| Lifestyle |

 

Instagram/ @neginmirsalehi

Ako ste u vezi s nametljivim partnerom koji je previše vezan za vas, to može biti frustrirajuće, ali situaciju možete riješiti i evo što trebate učiniti.

Počeli ste se nalaziti s partnerom koji je bio potpuno neovisan kao pojedinac i s vama dijelio sretne trenutke. No, u posljednje vrijeme ste primijetili promjene u ponašanju i sada je vaš odnos postao centar negovog svijeta.

U pojedinim trenucima zna biti naporno ako vam partner stalno piše poruke ili vas zove više puta dnevno, šalje zahtjeve za prijateljstvo vašim bliskim prijateljima ili članovima obitelji bez prethodnih pitanja te ako jednostavno previše ulazi u vaš osobni prostor.

Donosimo vam 3 načina kako se nositi s nametljivim partnerom:

Prevelika očekivanja
Prevelika očekivanja od odnosa mogu biti razlog neprikladnog ponašanja partnera. Može postojati vjerojatnost da je zaljubljen u vas i da nastoji ući u zaista ozbiljnu vezu, a s druge strane, vi mislite da je to nešto čemu ne biste trebali pridavati veliku pažnju.

Razgovor
Kada se jednom postavite u partnerovu kožu i kada počnete razmišljati iz njegove perspektive te kada dokučite što bi moglo biti pogrešno u vašem ponašanju, trebali biste imati otvoren razgovor. Umjesto što ćete partnere okriviti da je napadan, razgovarajte o tome kako se osjećate i što se može uraditi da biste riješili problem.

Dogovor
Svaka veza zahtijeva neke međusobno prihvatljive granice kako bi bila zdrava i sretna. Ako ne volite da vam partner šalje poruke ili vas stalno zove, oboje možete razgovarati o smanjenju učestalosti ili možete odlučiti o točno određenom vremenu za razgovor. Ako partner od vas očekuje pozive na zabave ili na druženje s obiteljskim prijateljima, ljubazno objasnite da uživate provoditi vrijeme nasamo s njim.