3 načina da spasite vezu nakon prevare

| Lifestyle |

Instagram/ @negin_mirsalehi

Svima je poznato kako se veza ruši kad jedan od partnera izda povjerenje drugoga jer je upravo povjerenje temelj veze.

Oni koji imaju takvo iskustvo znaju kako je teško nastaviti vezu, no iz svakog gorkog iskustva se može naučiti pa tako se i povjerenje može ponovo izgraditi, a samim tim i spasiti veza.

Donosimo vam 3 načina kako spasiti vezu:

Oprostite sebi i svom partneru
Oprostiti je najteže, ali čin oprosta može biti veoma oslobađajući. Ne radi se samo o tome da oprostite partneru, nego trebate oprostiti i sebi. Također, oprost znači prihvaćanje i suočavanje s realnošću kako biste mogli krenuti naprijed. U slučaju da niste spremni oprostiti, između vas i partnera ćete vremenom izgraditi neprobojan zid koji vam neće dozvoliti da nastavite dalje.

Recite partneru što želite od veze
Jednako je važno da strana koja je kriva zna vaša očekivanja od zdrave veze. Trebate reći partneru kako je povjerenje uništeno i što je potrebno da se veza obnovi. Kada mu kažete svoja očekivanja, nemojte ljestvicu postaviti previsoko. Primjerice, ako je prevara uništila povjerenje, ne možete postaviti pravilo koje sprječava partnera da se druži s osobama suprotnog spola. To će samo produžiti bol.

Izliječite sebe kako biste izliječili vezu
Sjetite se, teško je obnoviti vezu ako se ne oslobodite boli i nagomilanih emocija. Što više patite, teže će biti krenuti u novi početak. Kako biste obnovili vezu, važno je da izliječite sebe. Odgovorite na sva svoja pitanja, nemojte kriviti sebe ili partnera I onda će put ka oporavku biti lakši.