20 stvari koje ne smijete raditi nakon što izađete iz dvadesetih

| Lifestyle |

Naravno, kad ste bili u dvadesetima bilo je prihvatljivo ne znati svoj financijski status i u 4 ujutro pijano zvati bivšeg sa stražnjeg sjedišta Ubera. Nakon tridesete, činiti ove iste stvari malo je ipak neugodno...

Pijani pozivi bivšem koji sad ima ženu i dvoje djece? Razmislite opet. Prema tome, ovo je za sve sofisticirane žene u 30-ima: donosimo 20 stvari na koje (ako ih radite) trebate hitno zaboraviti.

Objavljivanje besmislenih slika i storija na Instagramu. Pod a) spamate feed svojim prijateljima; pod b) onaj tko vam kaže suprotno, nije vam prijatelj. Ili vas je unfollowao na Instagramu. Plus: Zato danas postoji Snapchat, helou?

Pijane poruke bivšima. Ili bilo kome.

Zaspati sa šminkom na licu. NE. NE. NE. To se događa tinejdžericama, koje su i dalje u fazi "moja mama nema pojma". Ima. Mama je uvijek bila u pravu, zar ne? Nemojte to shvatiti prekasno.

Ili zaspati neopranih zubiju. (Objašnjenje nepotrebno!)

Ne pratiti vijesti i aktualnosti iz zemlje i svijeta. Kako? I Zašto?

Odgađanje odlaska u teretanu. Ako ste u dvadesetima nalazili puste izlike zašto vježbanje "nije za vas" i teretana vas "plaši", tridesete su krajnje vrijeme kada treba započeti s redovitim vježbanjem. Pronađite nešto što volite i posvetite se tjelovježbi tri puta tjedno. Ne moramo vam valjda spominjati gravitaciju, ili?

Ne znate štedjeti. Ono putovanje u Španjolsku neće vam se nikad ostvariti ako ne znate staviti koju kunu sa strane.

Kupovanje haljine u kojoj se ne osjećate 100% samouvjereno.

Ne znate ništa o svom bankovnom računu. Znamo da vas (za razliku od tone ostalih gluposti) to NIKAD nisu naučili u obrazovnom sustavu, ali u nekom trenutku u životu trebate početi voditi vlastitu brigu o financijskom i bankovnom statusu. Čovjek uči dok je živ!

Kupovanje bilo čega u čemu se ne osjećate 100% samouvjereno. Dosta je s glupostima poput "ovo je IN, ovo moram imati", "ovo nose sve moje prijateljice" i ostalih padanja pod utjecaje društva i trendova. Kada se osjećate lijepo - izgledate lijepo.

Preskakanje dragocjenih sati sna. Ne, 6 sati sna nije dovoljno. I da, beauty sleep vam treba, u 30-ima ste zaboga, svaka sekunda je važna!

Zaboravljate nanositi kremu za sunčanje.
Ili hidratantnu kremu sa SPF-om. Koža sve pamti! I neće vam se sviđati što će ovo zlopamtilo imati za reći nakon 10-15 godina.

Ne znate kako upaliti perilicu za rublje. Koliko puta ćete stvarno zvati mamu za upute? Ili još gore - nositi joj svoj prljavi veš?

Ili kako ispeglati košulju. Znamo, peglanje je najgluplji kućanski posao izmišljen, ali nije uopće teško - vježba čini čuda. A ako to znači da će vaša nova markirana košulja morati platiti životom, neka tako bude.

Radite posao koji ne volite. U svojim dvadesetima, tijekom studija, sigurno ste radili nekolicinu poslova s kojih ste jedva čekali pobjeći. I to je u redu, zato danas imate radne navike kakve imate! Ali tridesete su godine kada trebate pronaći radno mjesto kakvo zaslužujete, na kojem možete napredovati i koje vas čini sretnima.

Zadržavanje toksičnih ljudi i prijatelja u životu. Ne sviđa vam se nečija negativa? Imate osjećaj da vas samo vuku prema dolje i jedva čekaju da padnete? Vrijeme je da se pozdravite s njima jednom zauvijek i zaželite im sve najljepše u životu. Daleko od vašeg.

Zaboravljate na redovite odlaske doktoru.

Ili ginekologu.

Ili zubaru. Oni dani kad vas je mama naručivala na preglede zubaru ili doktoru daleko su iza vas. Čak i ako nemate neki problem ili stanje, redoviti odlasci na preglede su važni za zdravlje. Morate stvoriti ovu naviku i sami početi brinuti za vlastito zdravlje.