20 ideja za "dejtanje" na budžetu

| Lifestyle |

Za dobar spoj ne treba vam veliki budžet!
Za dobar spoj ne treba vam veliki budžet!

 Na budžetu ste, a "dejtate"? Nema problema. Gradovi su puni jeftinih opcija i zabavnih događanja gdje možete odvesti svoju bolju polovicu (ili onu koja će to tek postati) - i damo se kladiti da o njima nikad niste ni razmišljali!

U nastavku donosimo 20 ideja koje možete iskoristiti već danas i odvesti dragog/dragu na savršen, super jeftin spoj koji nikada nećete zaboraviti...

 

Otiđite na besplatan koncert

Diskografske kuće i lokalni društveni centri stalno reklamiraju nepoznate indie bendove koji održavaju besplatne koncerte u svrhu samopromocije. Neki muzeji čak imaju i jazz večeri. Istražite gdje se sve održavaju koncerti u vašoj okolini i iskoristite ih kao savršena mjesta za spoj.

Prošetajte muzejem

Dosta muzeja ima jeftinije opcije na pojedine dane ili čak jedan dan u tjednu kada je ulaz besplatan. Što je ljepše od spoja provedenog među umjetnosti i kulturom?

Posjetili smo otvorenje izložbe „Osam-de-se-te!“ u HDLU
Izložba

Družite se na otvorenju galerije

Provjerite kada lokalne galerije u vašem gradu imaju svečana otvorenja. Za takav se izlazak možete i srediti i uživati u free piću.

Svratite do vinarije

Zašto ne biste posjetili neku vinariju u vašoj okolici? Naučit ćete neke zabavne trikove koje možete iskoristiti na vašoj sljedećoj kućnoj zabavi i naravno - degustirati vina usput!

Posjetite lokalni teatar

Ljeto je idealna sezona kada lokalni teatri besplatnim ulazom privlače gledatelje. Raspitajte se što se nudi u vašoj okolini i zagarantirali ste si savršen spoj!

Organizirajte filmski maraton

Zaboravite kazalište i uživajte u najdražim filmovima iz udobnosti vašeg doma. 

Organizirajte zabavnu večer s društvom

Možete pripremiti i neke društvene igre ili pak kartaške ako su vam draže. Red smijeha, red dobre hrane i pića - dobar provod vam je zagarantiran!

Uživajte u dugoj šetnji sa psom

Zašto ne biste poveli svoju bolju polovicu i najboljeg, četveronožnog prijatelja i prekrasnu, dugu, popodnevnu šetnju. Savršen način za zbližavanje, ali istovremeno i potpuno casual spoj.

Plešite cijelu noć

Možda je plesni izlazak upravo ono što vam treba! Na vama je da odlučite hoće li to biti na koncertu, privatnom partiju ili klubu.  

Isplanirajte kratki izlet

Svi vodimo ubrzan život i ponekad je sve što vam treba malo usporiti. Zašto ne biste isplanirali kratki izlet u obližnje eko selo, toplice ili zabavni park? Napravite popis mjesta koja želite zajedno posjetiti i uživajte u bezbrojnim spojevima.

Posjetite zvjezdarnicu

Pravac do lokalne zvjezdarnice ili jednostavne nađite mjesto van grada gdje možete uživati u promatranju zvijezda. Možda zvuči otrcano? Vjerujte nam, postoji razlog zašto su ovakvi spojevi najpopularniji u Hollywoodu...

Klasični piknik

Čak i ako nemate posebne kuharske vještine, spakirati dobru piknik košaru može svatko! Vino, sir, salata i voilà! 

Volontirajte zajedno

Zbližite se tako da zajedno pomažete lokalnoj zajednici ili udruzi do koje vam je stalo. Raditi društveno korisne stvari kao par odličan su temelj za dobru vezu i upoznavanje partnera.

Posjetite stand-up-comedy show

Smisao za humor je ključan! Posjetite neki stand-up-comedy show (obično imaju besplatan ulaz barem na određene dane u tjednu) i provjerite koliko vam je smisao za humor kompatibilan.

Humanitarni Stand Up Comedy show - udruga za terapijsko jahanje Don Kihot
Humanitarni Stand Up Comedy show - udruga za terapijsko jahanje Don Kihot

Planinarite zajedno

Spoj na otvorenom savršen je izbor za sve ljubitelje aktivnosti i sporta.

Vozite bicikle

Čak i ako nemate svoj, možete ga rentati na dan i uživati u vožnji gradom. Savršen način kako zajedno istražiti mjesta u gradu ili upoznati jedno drugo sa svojim kvartom. 

Uživajte u opuštenoj vožnji

Zašto ne biste jednostavno sjeli u auto, spustili prozore, pustili glazbu i uživali u romantičnoj vožnji uz zalazak sunca?

Testirajte svoje vještine kuglanja

Nije skupo, a tako je zabavno. Još je zabavnije ako je jedno od vas dvoje iskusnije u kuglanju, pa svoje vještine može iskoristiti za podučavanje.

Najljepše privatne knjižnice na svijetu
Najljepše privatne knjižnice na svijetu

Inspirirajte se u knjižnici

Izgubite se u javnoj knjižnici među policama knjiga. Arhitektura će svakako biti nevjerojatna, a vi probajte odoljeti ljubljenju među knjigama!

Podijelite grickalice na košarkaškoj utakmici

Ako vam ne smeta sjediti na jeftinim, dalekim sjedalima, karte možete nabaviti već i za 10/15 kuna i provesti spoj na košarkaškoj utakmici. Možda vas dragi neto i nauči o sportu. Ili možda vi njega?