2 riječi zbog kojih ste neuspješni

| Lifestyle |

Instagram / @tamara

Samo dvije jednostavne riječi određuju hoćete li uspjeti ili ne. Svi ih koristimo na dnevnoj bazi i to višestruko, a sada je vrijeme da ih izbacimo iz svog vokabulara.

Ako izbacite samo dvije jednostavne riječi iz svog vokabulara, postat ćete znatno uspješniji u svemu što radite. Bernhard Roth, profesor sa Sveučilišta Stanford, siguran je u to!
Ovdje se ne radi o dvije riječi koje govorimo drugima, odnosno kolegama na poslu ili prijateljima, već o dvije riječi koje govorimo samima sebi i na taj način kočimo uspjeh.

U svojoj bestseler knjizi "The Achievement Habit: Stop Wishing, Start Doing, and Taking Command of Your Life", profesor Bernhard Roth objašnjava kako nas je mozak djelomično nadmudrio i spriječio u postizanju vlastitih ciljeva.
No bez brige, jer možete izigrati vlastiti mozak i povratiti se na pravi put, onaj ka uspjehu. Sve što trebate učiniti je zamijeniti dvije riječi u svojim vokabularima.

Zamijenite riječ 'ali' s riječi 'i'
Izbrišite riječ "ali" iz vašeg vokabulara i zamijenite je s riječi "i".
Primjer: Umjesto da kažete "Želim gledati film, ali još moram obaviti puno posla", jednostavno recite "Želim gledati film i još moram obaviti puno posla".
Na taj način vaš mozak ne prepoznaje situacije kao dvije kontradikcije, već traži rješenje kako bi obje obavio.

Zamijenite riječ 'moram' s 'želim'
Isti trik možete upotrijebiti i s riječi 'moram' te je zamijeniti s riječi 'želim'.
Ako kažete 'želim', vašem mozgu zapravo govorite da je ta situacija vaš slobodan izbor i da je još uvijek možete promijeniti, dok riječ 'moram' predstavlja prisilu. Za uspješnost uvijek je bolje samostalno željeti nešto napraviti, nego osjećati prisilu da se to mora napraviti. 

Dakle, bez "ali" i "moram" u uspjeh sa "i" i "želim"!