10 pogrešaka koje (nažalost) često činimo na spojevima

| Lifestyle |

Ako se pitate što je krenulo po zlu nakon prvog spoja, možda ste učinili neku od ovih 10 kardinalnih grešaka. Naravno, ne namjerno, stres čini svoje. Ali ako vas upozorimo na njih, možda ćete idući put zasjati u svom najboljem izdanju kojeg skrivate u sebi.

Kako god bilo, dobro je znati što NE činiti na spoju, a hoćete li baš na idućem spoju upoznati onu/onog pravog od sada više neće biti samo na vama...

1. Nemojte se koristiti s mobitelom i dopisivati. Jednostavno nemojte to raditi ni kad ste s prijateljima, a kamoli na spoju.

2. Nemojte ići na spoj u trenirci. Ne morate dignuti kredit za uređivanje, ali obucite se pristojno i "normalno" - kasnije ćete nositi trenirke.

3. S osobom s kojom još niste bili na spoju nemojte se dopisivati 0-24 jer ćete je najbolje upoznati kada se doista upoznate s njom/njim te tako stvoriti pravu sliku. Online slika često može biti drastično drugačija od one offline ( i ne govorimo SAMO o stvarnoj fotografiji).

4. Djevojke, žene, nemojte biti naglašeno neovisne. Ako vas dečko želi počastiti pićem, naručiti vam taksi ili jednostavno vas otpratiti do doma (ne dalje), ne morate naglasiti da sve to možete same. Dopustite im da budu džentlmeni. Neki dečki i muškarci mogu biti dokaz da kavaliri nisu izumrla vrsta homo sapiensa.

5. Nemojte "čitati svoj životopis", radije razgovarajte o nekim aktualnim temama - sami ćete doći do pitanja na koja vas zanimaju odgovori.

6. Ostavite sramežljivost i nesigurnost kod kuće - sa sobom ponesite samouvjerenost, pričljivost, otvorenost, iskrenost i zabavu.

7. Na prvom spoju, muškarac bi trebao platiti račun, a kasnije ćete se sigurno dogovoriti. Ovdje nije riječ o suprotstavljanju feminizmu, već uobičajeno djelo ljubaznosti.

8. Nemojte gledati okolo, pogotovo nemojte promatrati druge ljude, barem iz poštovanja prema osovi koja sjedi prekoputa vas.

9. Nemojte spominjati da često odlazite na spojeve i da ste isfrustrirani online stranicama za spojeve pa čak i ako jeste. "Zašto si još uvijek single?", nije dobro pitanje za prvi spoj.

10. Znamo da će na kraju ovog popisa ovo zvučati smiješno, ali - budite svoji. Opustite se, uživajte u upoznavanju pa čak i ako osoba preko puta vas nije ono što tražite. Svašta možete naučiti o sebi i drugima, a to je ionako najvažnije u životu. Tko zna, možda vas ovi savjeti dovedu do osobe koja je isto tako pročitala ovo!