10 objašnjenja koja nikome ne dugujete

| Lifestyle |

Instagram/ @chloeknows

Odluke i izbori koje donosimo oblikuju nas i naše živote.

U vlastite odluke i izbore trebamo biti u potpunosti sigurni i ne osjećati potrebu za opravdavanjem.

10 objašnjenja koja stvarno nikome ne dugujete:

Vaša karijera
Jeste li zadovoljni poslom i smjerom u kojem vaša karijera ide ili niste? Jedina osoba kojoj na ovo trebate odgovoriti ste vi sami. Nemojte dozvoliti da netko drugi određuje vaše poslovne poteze i smjer karijere.

Financijska situacija
Uvid u situaciju na bankovnom računu imate samo vi. Zato nikome ne dugujete ikakva objašnjenja. Vaša je odluka želite ili-ili ne s drugima komentirati svoju financijsku situaciju.

Odgoj djece
Neke odluke su slične, ali svaki roditelj drugačije odgaja svoje dijete te možda dolazi iz druge kulture ili generacije. To isto tako utječe na njegov pristup odgoji koji ne mora da objašnjavati drugima.

Ljubavna veza
Privatnost vašeg ljubavnog života ne tiče se nikoga drugog osim vas i vašeg partnera. Nema potrebe da drugima objašnjavate zašto ste single, ako to ne želite. To je isključivo vaša odluka.

Pozitivni način razmišljanja
Niko vas ne bi smio osuđivati zbog razmišljanja, posebice ako je ono vrlo pozitivno. Ako se netko drugi žali, nemojte se spuštati na njihovu razinu i uzvratiti žaljenjem. Budite ponosni na svoju pozitivnost i vedrinu.

Vjersko i političko mišljenje
Vjerska i politička stajališta su dio identiteta svake osobe. Vi ste ti koji odlučuju što točno i koliko toga želite podijeliti s drugima. Jedino je važno da se osjećate ugodno te da ne osjećate obvezu da se opravdavate zbog svojih izbora.

Neslaganje
Ako vam nije žao, nemojte se izvinjavati. To ionako ne bi bilo iskreno, a druga osoba stvorit će lažan dojam o vama i o vašim namjerama. Ako se ne slažete s nečijim mišljenjem, u redu je da to i pokažete.

Mjesto stanovanja
Nikoga ne treba osuđivati zbog životnih okolnosti, posebice kada je riječ o mjestu stanovanja. Gdje živite i s kim živite, nisu pitanja na koja morate odgovoriti ako ne želite.

Izgled
Promijenite boju kose, tetovirajte se, našminkajte se ili pak nemojte, stvorite jedinstveni stil. Kako vi izgledate tiče se samo vas, i jedino je važno da se osjećate ugodno u svojoj koži. Upravo tada ćete još više cijeniti sami sebe.

Životni ciljevi
Bez obzira radi li se o onome što želite postići u privatnom ili profesionalnom životu, nikome ne dugujete objašnjenja o svojim ciljevima i snovima. Ti ciljevi vas guraju da idete naprijed i nemojte dopustiti da vam itko stane na put.