10 namirnica koje (ne)potiču vaš libido

| Lifestyle |

Ako ste se uhvatili u razdoblju kada vam je draže spavati nego voditi ljubav na dnevnoj bazi, sve što vam treba je libido pokretač. To ne znači da morate otrčati do prve trgovine sa zavodničkim doljnjim rubljem. Sve što vam treba su neke ključne namirnice koje će vas vratiti u igru i dobro raspoloženje. Zato vam danas donosimo 7 namirnica koje potiču libido i 3 koje ga ubijaju.

1. Kupine

Fitokemikalije koje se nalaze u kupinama potiću libido i jačaju seksualnu izdržljivost, stoga 10 kupina na dan pomoći će vam otjerati san.

2. Smokve

5 smokvi na dan oslobodit će feromone i probuditi požudu u vama.

3. Lubenica

Iako je 92% njezinog sastava voda, ostalih 8% prepuno je nutrijenata koji su ključni za seksualno zdravlje.  Učinak kakav ti nutrijenti imaju na tijelo veoma je sličan učinku kojeg postiže Viagra.

4. Đumbir

Najbolji izbor pića bio bi čaj od đumbira (ili čaj s dodatkom đumbira bez šećera) i u mjesec dana otkrit ćete seksualnu božicu koje se skrivala u vama.

5. Jaja

Jaja su puna proteina i aminokiselina te su zato prava seksualna bomba. Osim toga, jaja sadrže aminokiselinu koja pomaže pri sprejčavanju erektilne disfunkcije.

6. Šafran

Ovaj začin poslastica je za vaš želudac i seksualni život. On poboljšava seksualnu izvedbu, a dodati ga možete u rižu, varivo ili juhu.

7. Zelena salata

Zanimljivo je da zelena salata sadrži opijat koji aktivira seksualne hormone. Zato za večeru pripremite salatu s maslinovim uljem i octom i spremni ste za krevet, ali ne na spavanje.

Ubojica libida 1. Kamenice

Smatralo se da su kamenice glavni pokretač libida, no novija su istraživanja pokazala kako to baš i nije tako. Iako su izvor cinka koji pokreće seksualne hormne i stvara klitorisnu osjetljivost, one su zapravo otrovna hrana. Školjke općenito u sebi skupljaju i apsorbiraju toksine i parazite iz mora te upravo zbog toga zink koji se nalazi u njima nikako nije dostatan kao libido bomba.

Ubojica libida 2. Pekarski proizvodi

Izbjegavajte hranu koja sadrži puno šećera jer će usporiti vašu seksualnu želju. Pekarski proizvodi podižu krvni tlak i smanjuju libido, a osim toga masnoća koja se nalazi u njima smanjuje protok kisika do seksualnih organa te ih tako  „guše“.

Ubojica libida 3. Mliječni proizvodi

Sladoled i kremasti sirevi glavni su ubojice libida. Zato birajte hranu koja ne sadrži laktozu i/ili smanjite konzumaciju tih namirnica na 3 puta tjedno. Jedino što kod mliječnih proizvoda pomaže pri seksualnoj funkciji je kalciji.