10 najdosadnijih radnih mjesta na svijetu

| Lifestyle |

Instagram / @hullymood

Provedeno istraživanje iskristaliziralo je 10 najdosadnijih poslova na svijetu, a radite li i vi jedan od njih?

Sutra je novi radni dan, no radije bi ostali kod kuće? Mislite da je vaš posao tako dosadan? Naravno, nije svaki posao uzbudljiv i pun akcije, ali sada znamo koja su se zanimanja pokazala izuzetno dosadnima.

Studija koju je proveo Emolument, pokazala je najdosadnije poslove, a u svrhu istraživanja ispitano je oko 1300 ljudi iz 14 različitih zemalja. Moramo reći kako su nas rezultati poprilično iznenadili.

Instagram / @carmushka

Tko je od vas veliki obožavatelj serije 'Suits'? Možda ćete promijeniti mišljenje nakon što čujete ovu informaciju. S punih 81%, odvjetnički poslovi pokazali su se kao najdosadniji na svijetu. Drugo mjesto zauzimaju poslovi upravljanja projektima sa 78 posto. Na trećem mjestu najdosadnijih zanimanja nalazi se briga o kupcima sa 71 posto.

Slijedi posao poreznog radnika sa 68 posto, a peto mjesto zauzeli su računovođe i porezni savjetnici (67 posto). Također, ni bankarima nije najuzbudljivije na poslu već ih se 67 posto dosađuje na poslu. Sedmo mjesto zauzimaju tehnički poslovi (64 posto, a na osmom mjestu su prodavači (61 posto). Sve ove profesije prati marketing i komunikacije gdje se 60 posto zaposlenika dosađuje na poslu, a zatim i 56 posto IT-jevaca.