10 kratkih za: Ružicu Hodak

| Lifestyle |

Ruža Hodak
Ruža Hodak

Poznata i priznata hrvatska modna dizajnerica, Zagrepčanka Ruža Hodak, uz studij povijesti i arheologije, diplomirala je i dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Teško ju je nagovoriti da napravi reviju jer je prvenstveno umjetnica i kao članica ULUPUH-a više voli izložbe i instalacije. Iako samozatajna i ne previše medijski eksponirana, za sve modne znalce, ona je doajenka naše modne scene, jedna od najboljih hrvatskih dizajnerica, a njezine modele nose brojne poznate balerine, glumice i umjetnice. Njena najvjernija muza godinama je Almira Osmanović koja isključivo nosi njezine kreacije.

Pitali smo Ružu 10 kratkih pitanja o ljetovanju, a ona nam je otkrila gdje će se nakon otvaranja svoje izložbe na Krku odmarati.

1. Koji su vam planovi za ovo ljeto, gdje ćete se odmarati/ili ste se već odmarali i hoćete li ga provesti većinom radno ili se planirate zaista odmoriti?

Odmor počinje otvaranjem moje izložbe 2.8. na Krku pa još malo kupanja na Krku, a zatim su sve opcije otvorene i poželjne. Za sada, želja mi je otići u Split, na operu na Peristilu i sresti drage ljude, ali može i drugačije... I po Istri imam puno dragih ljudi i zanimljivosti, ali u svakom slučaju u kombinaciji sa šefljom kulture što je ujedno i odgovor na drugo pitanje.

2. Kako zamišljate vaš idealan odmor?

Ponavljam - odmor mi mora imat šeflju kulture da bi bio dobar.

3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili/boravili?

Prilike su me nekako više vodile na našu obalu, ali kako ljepotu nalazim i u kvaki vrata, lijepo mi je i tu i tamo, a više pamtim dobre situacije nego panorame.

4. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?

Fizički pasivno (vozim bicikl po Zagrebu pa se valja odmoriti i od toga) osim ako se ne računa blago cupkanje uz pićence nakon odgledane predstave, izložbe ili tome sličnom meni mentalnom uzbudenju.. A ljubljenje? Ako je ikako moguće prije, poslije, a koja pusa i za vrijeme kulture.

5. Volite li se sunčati ili preferirate hlad i koji vam je omiljeni ljetni preparat?

Sjena isključivo, jer me sunce osim bojicom obasipa i alergijom. Zaštitni faktor 30+ već s prvim zrakama sunca nanosim na usta.

Ruža Hodak
Ruža Hodak

6. Kada se pakirate za ljetovanje, jeste li poput većine žena pa pretjerate i ponesete i što vam treba i što vam ne treba ili znate spakirati točno ono što vam treba?

Prijateljica mi je prije nekog vremena rekla da se ona pri odabiru garderobe za more ne može odlučiti, pa uzme sve. Tako sam počela i ja, što da se mučim s biranjem i tu i tamo, uzmem sve ljetno pa kako me bude volja, gola ili dobro obučena.

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju ćete čitati ovo ljeto?

U knjigu gledam doma gdje mi je sve poznato, a na ljetovanju, dakle pri odlasku u nepoznato, nadam se, buljim i upijam u to sve novo oko mene - ljude, pejzaže i kvake ... Ne spuštam pogled ako ne treba, a ako je poznato, opet je nekako drugačije pa valja osmotriti promjene.

8. Vaš omiljeni ovoljetni CD je:

Ne nosim nikakve zabave od doma, sve to očekujem ili tražim tamo gdje jesam.

9. Što najčešće jedete, pijete te pripremate i kuhate tijekom ljeta?

Jedem kaj se nudi i ne prigovaram puno, samo da to ne moram pripremiti ja (uglavnom je fina ponuda), a piće već prebirem, ali da ne kompliciram - šampanjac može prije, poslije i za vrijeme svega.

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Ovog ljeta formula je - napraviš dobru izložbu pa te pozovu da je realiziraš na moru i evo duple ugode , ha ha... Iako meni je ljeto dobro i bez ljetovanja - sunce, dugi dani. Lijepo, a ništa ne košta.

Ruža Hodak
Ruža Hodak