10 kratkih za: Ivanu Ergić

| Lifestyle |

Ivana Ergić i Marin Cvitan

Gdje je trenutno prekrasna manekenka, Vodičanka Ivana Ergić? Odmara li se sa svojim dečkom Marinom u svom rodnom gradu ili putuju izvan Hrvatske te kako se najbolje opuštaju i što rade u ove prevruće ljetne dane otkrila nam je u Wall.hr intervjuu "10 kratkih za".

1. Koji su vam planovi za ovo ljeto, gdje ćete se odmarati/ili ste se već odmarali i hoćete li ga provesti većinom radno ili se planirate zaista odmoriti?

Većinu svakog ljeta provodim u Vodicama ili na Srimi. Tada svi moji prijatelji dolaze k meni na odmor pa ih Marin i ja veselo dočekujemo. Odavno sam se uvjerila da su ljeta ovdje najbolja tako da više ne tragam za boljim destinacijama. Odem ipak odraditi koju reviju duž obale tako da mogu reći da se dobro iskoristim ljeto i provedem se.

Ivana Ergić i Marin Cvitan
Ivana Ergić i Marin Cvitan

2. Kako zamišljate vaš idealan odmor?

Uvijek sam zamišljala kako ležim na ležaljci, pijem koktel i sunčam se. Oko mene je pješčana plaža i čisto tirkizno more. Ove godine moja maštanja su se ostvarila zahvaljujući novo uređenoj plaži na Srimi, u Uvali Mulo Dvorine. Točno je ovako kako sam opisala! Nikad se više nisam kupala i sunčala, zaista je prekrasno, uživam.

3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili/boravili?

Najviše volim ljeta provoditi doma. To je prilika da budem sa svojim najbližima, da se družimo i uživamo. A tu mi je i najljepše. Od inozemnih destinacija najdraža mi je Ibiza jer me jako podsjeća na Vodice. Egipatska Hurgada me podsjetila na Solaris, a Indijska Goa na Zrće. Tako kako god okrenemo sve imamo doma hahahaha...

4. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?

Na prvu bih rekla da sam za pasivan tip odmora, ali onda kad malo razmislim, dani su mi itekako aktivni. Često brodom otplovimo na obližnje otoke, nerjetko i prespavamo u šatorima. Volim plivati, skakati i roniti, a ove godine sam otkrila Flyboard! Dok ne savladam sva salta i sve stilove i ne zaplešem na njemu u zraku na 10 metara visine, neću odustati... Na Beach baru i plešemo jer je DJ odličan, kartamo Uno te dočekamo zalazak sunca. koji je zaista prekrasan.. Svake godine veselim se koncertu Severine u Haciendi, tada mi cure i pjevamo iz petnih žila. Terraneo se nikako ne propušta. Također, planiram otići na Zrće krajem mjeseca na Aquariusov feel free fest poslušati DJ Taboo, člana grupe Black eyed peasa. Najbolje društvo za sve nabrojano mi je dečko Marin i najveći mi je gušt podijeliti feeling s njim.

Ivana Ergić na Fly board-u u Srimi
Ivana Ergić na Fly board-u u Srimi

5. Volite li se sunčati ili preferirate hlad i što upotrebljavate za zaštitu kože?

Obožavam se sunčati!! Znam da nije zdravo i da koža pamti svako izlaganje suncu, ali ne mogu si pomoći. Stalno letim okolo po plaži, pedaline, jet sky, skakanje, tako da sam stalno na suncu. Na početku ljeta koristila sam zaštitni faktor 20, sad ga stavim povremeno, ali na lice obavezno svaki dan. Otkriće mi je Lerbolarieva marmelada za sunčanje. Toliko je mekana i lijepa da bih je pojela!! Sate i sate depiliranja uštedila mi je laserska depilacija u salonu Derma Nova u Šibeniku koju bih svakom preporučila! Osjećaj bezbrižnosti je neprocjenjiv.

6. Kada se pakirate za ljetovanje, jel ponesete i što vam treba i što vam ne treba ili znate spakirati točno ono što vam treba?

S vremenom sam se naučila pakirati. Jedno vrijeme je bilo gadno hahaha, znala sam nositi većinu svojih stvari na par dana! Sada si po danima složim po tri kombinacije, pridružim odgovarajuću obuću, kozmetika je u zasebnom koferčiću, par torbica i to je to. Zadovoljna sam stečenom vještinom pakiranja.

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati/ste čitali ovo ljeto?

Uvijek mi je knjiga u torbi za plažu a još češće na noćnom ormariću. Čitam cijele godine a ljeti mi je to poseban gušt. Tako sam prošle godine bila opčinjena Šopingholičarkom od Sophie Kinsella, tako da sad pišem specijalistički diplomski stručni rad na tu temu. Ljeti je to lagano štivo, chick lit da ne umaram mozak hahaha... ljubavne pričice, avanture, putovanja i slično.

8. Koji je vaš omiljeni ovoljetni CD?

Nemam omiljeni CD ni album, jednostavno obožavam Severinu i sve njene pjesme imam na mobitelu, uz nju i Dina Merlina, strane ovoljetne hitove. Ali imam ih priliku slušati jedino kad se spremam za van...

9. Što najčešće jedete, pijete te pripremate tijekom ljeta?

Bilo bi super da sad mogu reći da jedem voće, juhe, kuhana lagana jela, pijem dosta tekućine..., al' bit ću iskrena, pijem samo kave i sokove, jedem na plaži i to kukuruz, palačinke s bijelom čokoladom, sladoled i pizzu. Skuham otprilike jednom tjedno jer u restoranu "Karoca" na plaži imaju jako dobru ponudu jela, ribe, plodove mora i vrhunsku pizzu, a sve to po vrlo, vrlo pristupačnim cijenama, tako da mi se ni ne isplati kuhati doma... Dobro je što sve te kalorije odmah i potrošim.

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Zabaviti se možete i bez velikih izdavanja. Formula bi bila lijepa plaža, dobra ekipa i puno veselja! Što vam drugo treba?!

Ivana Ergić i Marin Cvitan
Ivana Ergić i Marin Cvitan u društvu Miss Hrvatske Katarine P.