10 kratkih za: Almiru Osmanović

| Lifestyle |

Almira Osmanović

Nacionalna baletna prvakinja i donedavna ravnateljica Baleta HNK Split, majka dvoje djece Tina i Sare te supruga redatelja Jakova Sedlara, prekrasna Almira Osmanović otkrila nam je gdje će se ovo ljeto odmarati i što je najviše relaksira te kako "puni baterije".

1. Gdje ćete se Vi i Vaš suprug Jakov Sedlar ovo ljeto odmarati?

Odmaramo se uvijek u kolovozu i to na Sv Klementu (Pakleni otoci), na osami bez uobičajene gužve koja vlada na našoj prekrasnoj obali u to vrijeme.

2. Što za Vas znači idealan odmor?

Idealan odmor nam je baš odmor u pravom smislu te riječi, bez ikakvih obaveza, daleko od civilizacije, a to smo upravo našli na Svetom Klementu kojem se u posljednje vrijeme stalno vraćamo.


3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu?

S obzirom da smo i Jakov i ja tijekom godine često na putovanjima izvan Hrvatske, ljeto radije provodimo doma jer ovakvo more i prirodnu ljepotu nudi jedino naša domovina.


4. Koje vam je najljepše mijesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste boravili?

Teško pitanje, svako mjesto ima svojih čari... Uživali smo i u Elatu, Tel Avivu, Havajima, Egiptu..., a isto tako uživali smo i u Rovinju, Dubrovniku, na Braču, Hvaru, Korčuli...

5. Volite li više aktivan ili pasivan odmor?

Uglavnom pasivan, s obzirom da nam je godina poprilicno aktivna.


6. Volite li se sunčati (pržiti) na suncu ili preferirate hlad?

Prženje ne dolazi u obzir.

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati/ste čitali ovo ljeto?

Da, čitamo i to dosta. I uglavnom različito od Marquesa preko Hessea do Coelhoa...

8. Što najviše volite jesti i piti tjekom ljeta?

Ja sam makrobioticar i ta kuhinja mi najviše fali kad smo na odmoru. Na Sv Klementu se nalazi čarobna konoba Dioniz, čiji smo svakodnevni gosti, a vrlo često i ja kuham kad se zaželim svojih delicija.

9. Što volite raditi ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate se, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?

Uglavnom ljubimo...

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

"Tko ima love kupa se u moru, a tko nema doma u lavoru"...haha...mala šala... U svakom slučaju mislim da se čovjek moze odmoriti bilo gdje bio pa čak i doma. Zagreb je prepun različitih događanja i mogućnosti da svatko može prema svom izboru i ukusu uzivati u odmoru!!!