10 kratkih za Aleksandru Dojčinović

| Lifestyle |

Aleksandra Dojčinović

Naša poznata dizajnerica za čijim Lei Lou haljinama luduju mnogobrojne poznate osobe širom lijepe naše, Aleksanadra Dojčinović u našem dnevnom Wall.hr intervjuu "10 kratkih za" ispričala nam je što sve trenutno radi i gdje će sve ovo ljeto ljetovati te priprema li nešto novo za jesen.

1. Koji su vam planovi za ovo ljeto, gdje ćete se odmarati/ili ste se već odmarali i hoćete li ga provesti većinom radno ili se planirate zaista odmoriti?

Zbog posla kombiniram i snalazim se sa godisnjim kako najbolje znam. Trenutno provodim radni tjedan u Istanbulu u koji pokusavam ubaciti resort, kupanje te obilazak omiljenih restorana. Nakon toga ću par dana na Hvar i opet natrag u Zagreb, raditi  i pripremiti se za Sarajevo film festival koji planiram posjetiti. Početkom 9-og mjeseca otvaramo dućan u Stuttgartu pa odmah nakon Sarajeva odlazim u Stuttgart. Tek nakon revije sredinom 10-og mjeseca imam par dana za sebe i ove godine kao i inaće otići ću u London s prijateljicama. Londonu se posebno veselimo jer nam svima u tom razdoblju završavaju veliki projekti i zaista se opustimo i odmaramo.

 2. Kako zamišljate vaš idealan odmor?

Cruiser je za mene savršeni odmor, sve ti je servirano i zaista se mozeš u potpunosti isključiti, odmoriti i napuniti baterije za nove poslovne avanture.

Aleksandra Dojčinović
Aleksandra Dojčinović

 3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili/boravili?

Iako sam često u Parizu najvise volim čarobni jug Francuske. U Hrvatskoj najviše vremena provodim u Splitu. Moji dragi Ana i Joško Čagalj se brinu o meni kao o svom četvrtom djetetu i uistinu se osjećam kao doma. Kada god se iscrpim bilo ljeti ili zimi skupim krpice i zaletim se u Split, šalimo se da je to vikend tableta za moju glavu.

4. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?

Nisam  avanturistički tip. Na poslu svaki dan na neki način pomičem granice i susrećem se s nepoznatim. Upravo zato volim isplanirani odmor, samo se tako mogu opustiti.

5. Volite li se sunčati ili preferirate hlad i koji vam je omiljeni ljetni preparat?

Hlad je moj izbor. Posljednjih nekoliko godina izbjegavam sunce, koristim Daylong faktor 50.

 6. Kada se pakirate za ljetovanje, jeste li poput većine žena pa prejerate i ponesete i što vam treba i što vam ne treba ili znate spakirati točno ono što vam treba?

Ponesem  točno za svaki dan po jednu kombinaciju i vjerujem da sam strašno praktična po tom pitanju. No moji suputnici ne misle tako i kažu da zaista pretjerujem. Ipak, kamo god da krenem ostavim malo mjesta u koferu za shopping, nikad se ne zna na kakvo ćeš sniženje naletiti.

 7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati/ste čitali ovo ljeto?

Za mene je godišnji  cjelodnevno druženje s dragim ljudima i za knjigu naprosto nema mjesta. No, u zagrebački raspored sam ubacila "Putovanje duša".

 8. Vaš omiljeni ovoljetni CD je:

Novi Buddha bar i Daft punk.

 9. Što najčešće jedete, pijete te pripremate i kuhate tijekom ljeta?

Imam propisanu ayurveda prehranu koje se drzžm tokom cijele godine. Zbog stresa i ubrzanog tempa trudim se paziti na sebe, ponekad se šalimo u firmi da se pod velikim naporima hranim kao da se pripremam za Olimpijadu.

 10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Na žalost vremena su takva da ili možes ili ne možes na godišnji. Sretna sam što moja firma dobro posluje i moje cure nemaju problema s planiranjem ljetovanja, zimovanja i vikend putovanja. Nekako sam ponosna na nas zbog toga.