Zrinka Cvitešić u novoj kampanji Matije Vuice, Frontiers

| Fashion |


Jedna od naših najpoznatijih dizajnerica, Matija Vuica predstavlja novu kampanju. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha s kraljicom estrade Severinom Vučković, kreativni tim kojeg vodi Viktor Drago ove je godine odlučio angažirati poznatu glumicu Zrinku Cvitešić. O novoj kampanji Matije Vuice ne treba puno govoriti ni pisati jer je ovom prilikom sama dizajnerica odlučila reći sve ono što kampanja predstavlja i što se može vidjeti na pisti već ovog petka u sklopu Cro A Porter-a. 

"Ljudski duh ne poznaje ni vrijeme ni prostor. Ako mu se prepustite, on može lutati kroz povijest da bi stvorio sadašnjost ili predviđao-maštao budućnost. Nema granica.  Prepuštajući mu se, tražila sam iskru koja će večernju haljinu holivudske dive oplemeniti nekim novim, začudnim detaljima. Kroz pitanja gdje su granice modnog izričaja, da li moda ocrtava povijesni trenutak, zašto uvijek crpimo iz povijesti da bismo oplemenili sadašnjost." izjavila je Matija Vuica te nadodaje..

.."Stvarala sam ovu kolekciju kao putovanje od holivudskog glamura filmskih diva, koja se pretvara u glamuroznu etno priču hrvatske Posavine pa sve do dalekog Afganistana brišući granice kao na filmu. Starinski etno  detalji, stari preko 100 godina u kombinaciji sa  modernim čipkama i svilama daju sliku neke nove filmske princeze koju u kampanji dočarava predivna glumica Zrinka Cvitešić. Kombinirajući različite čipke u svoj vlastiti dizajn, nastale su haljine koje pričaju o ženi koja vječno traži put za posebnošću, začudnošću, ljepotom. A što je ženska ljepota? Ona iscrtana kistom umjetnika, ona upakirana u prekrasnu haljinu ili ona sto se krije ispod  burke afganistanske žene? Ljepota nema granica."