Vintage Exchange - novi modni koncept u Hrvatskoj

| Fashion |

Novi vintage dućan u Zagrebu

Sinoć je Zagreb dobio novo must fashion mjesto na modnoj karti Zagreba i Hrvatske Otvorio se Vintage Exchange što bi u slobodnom prijevodu značilo 'Modna Razmjena' koji nam donosi sasvim novi koncept koji postoji diljem svijeta. Grupa FDG u suradnji s američkim suradnicima i prijateljima u Zagrebu otvorila je modni studio Vintage Exchange Das Charmes. Uz ponudu dizajnerske odjeće, obuće, nakita i drugih modnih dodataka Das Charmes nudi i uslugu privatnog modnog i lifestyle savjetovanje pod vodstvom našeg domaćeg modnog stručnjaka i njegovih modnih kolega s dugogodišnjim iskustvom u području mode i lifestylea. U svojoj ponudi Das Charmes, vodeći se krilaticom 'Kupujte posebno. Exchange!', u novootvorenom studiju u Zagrebu, nudi vintage kolekcionarske dizajnerske primjerke prestižnih modnih marki poput Lanvina, Diora, Prade, Chanela.

'Nekada je bilo normalno odvojiti veći novac za neki dizajnerski komad odjeće no danas su vremena drugačija. Mnogima trenutne gospodarske prilike u kojima se našao svijet to otežavaju, a mnogi i nisu imali priliku kupiti ili nositi kvalitetnu dizajnersku odjeću. S druge strane, mnogi svoju odjeću nikad nisu odjenuli a ormari su im prepuni. Upravo iz tih razloga u Zagreb dovodimo u svijetu već poznati modni koncept tzv 'vintage exchange' koji podrazumijeva povoljniju kupnju kolekcionarske dizajnerske odjeće, uobičajen na zapadu, osobito u Americi. Uz dizajnerske komade po povoljnijim cijenama, u našem studiju nudimo i modne savjete za naše kupce.', izjavio je modni guru, danas savjetnik i umjetnički direktor u projektu Das Charmes Vintage Exchange za Hrvatsku, Boris Banović i dodao 'Projekt je u Hrvatskoj zaživio zahvaljujući ideji i viziji zagrebačke odvjetnice Gordane Grubeše. U razradi ove ideje, koja je potpuno nova za hrvatsko tržište, pomaže nam naša suradnička tvrtka iz Los Angelesa. Raduje nas da ćemo s našim partnerima uskoro pokrenuti i nekoliko modno-humanitarnih projekata na području Hrvatske, što i jest bit ovoga cijelog projekta!'.

Novi vintage dućan u Zagrebu
Das Charmes Vintage Exchange Zagreb

Naime, posebnost projekta Vintage Exchange jest njegov humanitarni karakter. Tako će se uskoro dio prihoda od svakog prodanog dizajnerskog komada donirati u humanitarne svrhe, za projekte u lokalnoj zajednici. Time svi sudionici procesa - vlasnici odjeće, modni studio kao posrednik i sam kupac, sudjeluju u stvaranju pozitivnih promjena lokalnoj zajednici pomažući onima kojima je pomoć potrebna.

Suvremeno uređen prostor modnog studija Das Charmes Vintage Exchange, smješten u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici, djelo je hrvatske arhitektice Ivane Lee Korejzl, a svojim nas interijerom studio podsjeća na dizajnerske studije u zapadnoj Europi i Americi.

Otvorenju ovog modnog studia pridružili su se mnogi pripadnici domaćeg društvenog života poput  Lane Biondić, Ornele Vištice, Nikoline Pišek, Petre Friganović, Tonija Cetinskog, Alke i Matije Vuice te brojnih drugih.