Veliko finale Cro A Portera Departure

| Fashion |

Veliko finale Cro A Portera Departure
Zadnja večer 24. Cro A Portera

Zadnja večer Cro A Portera Departure na zagrebačkom Plesu privukla je velik broj gostiju i osigurala im dobre revije. Na reviji Matije Vuice pojavila se čak i uvijek ljupka Severina, no ipak je dobra odjeća ono po čemu ćemo ovu večer pamtiti.

LOKOMOTIVA

Veliko finale Cro A Portera Departure
Lokomotiva

Prikladno ovogodišnjoj tematici CAP-a, dvojac Lokomotiva predstavio je zimsku kolekciju inspiriranu pilotkinjama. Kolekcijom su dominirali snažni, masivni kaputi u mnoštvo izvedbi, zagasite boje, sitni uzorci te PVC. Interesantno su se poigravali plisiranjem između kojega su ubacivali drugačiju tkaninu, cifovima koji su često bili u prvom planu te dekonstrukcijom. Vrlo jednostavni, a neodoljivo privlačni bili su kaputi s lagodnim vezanjem u čvor u maniri kućnog ogrtača, a jednaki wow efekt ostavila je haljina kojom je revija zatvorena - asimetrična plava haljina sa sitnim printom i dugačkim cifom izgledala je nevjerojatno cool. Na pojedinim komadima jasno je vidljiv Lukin potpis; Dizajner se voli poigravati oblicima suknje i voluminoznim rješenjima kroja, no uspješno ga balansira s potpisom svoje bolje polovice Lane. Ovo je svakako njihova najzrelija kolekcija dosad.

SOEL BY SONJA LAMUT

Veliko finale Cro A Portera Departure
SOEL by Sonja Lamut

Reviju je otvorio predivan blago oversize kaput boje pijeska s našivenim perlama i spuštenim strukom i uputio nas u ono što možemo očekivati, a to je još jedna odlična revija Sonje Lamut. Naglasak je bio upravo na izvrsnim masivnim kaputima na kojima se dizajnerica poigravala patchworkom u nijansama smeđe, tamnozelenoj i bordo, ali i na već spomenutom spuštenom struku koji je do izražaja došao u divnim uskim haljinama dugih rukava koje su se tek blago širile od bokova na dolje. Njena na oko vrlo topla i ugodna odjeća od vune i kašmira imala je seksipilno ogoljena leda ili dekolte, ali tako da djeluju vrlo elegantno i suptilno. Novost je bilo isticanje SOEL loga po odjeći na vrlo simpatičan način, s čupavim kuglicama.

TWINS BY BEGOVIĆ & ŠTIMAC

Veliko finale Cro A Portera Departure
Twins by Begović & Štimac

Kao i svake godine dvojac je napravio zaista velik broj modela i njihov defile je bio daleko najteatralniji. Međutim, ove godine je pokazao i koliko dobro promišljaju pri dizajniranju kolekcije jer kada vidite sve modele na okupu nekako apsolutno razumijete niz koji su izveli i zašto su modele dizajnirali baš tako. Jedna friška doza zrelosti osjetila se u njihovoj kolekciji za aktualnu sezonu. Otvorili su reviju teatralno kaputom stisnutom u struku i suknjom punog kruga s dodacima umjetnog krzna, no teatralnost (po kojoj su specifični) nije došla do izražaja na očekivan način već su bili vrlo suptilniji. Prikazali su mnoštvo kaputića i jaknica, poigravali se dekonstrukcijom i asimetrijom te strogim krojevima, no i dalje je bila prisutna velika doza seksipila, a sve bi tu i tamo razbili pokojim atipičnim modelom poput onoga sastavljenog od bijele krute majice i prozirne PVC suknje. Nakon ovog modnog zaokreta, jako nas zanima što će nam prikazati sljedeće sezone.

IVANMAN

Veliko finale Cro A Portera Departure
IvanMan

Dizajner s berlinskom adresom, Ivan Mandžukić, redovno uveseli muški dio publike na Cro A Porteru svojim odvažnim i elegantnim muškim modelima. Rekli bismo da je ova sezona svojevrstan nastavak na onu prošlu, no uveden je novi kolorit i mnoštvo prsluka koji su izvrsno funkcionirali na košulje istih boja. Kolekcija je, po običaju, bila ispunjena izvrsnim outwearom, a zatim i vestama te dolčevitama, dok su dodaci bili mali ruksaci u obliku trokuta. Upravo je trokut bio svojevrstan lajtmotiv koji se pojavljivao na većini Manovih komada - na ruksacima i kragnama u dvije boje. Man kao da ne može pogriješiti pri predstavljanju svojih kolekcija - i ova je bila jednako odlična kao i druge.

MATIJA VUICA

Veliko finale Cro A Portera Departure
Matija Vuica

Iako smo vidjeli zaista odličnih revija večeras, a neke su bile i iznenađujuće, ipak je iznenađenje večeri bila Matija Vuica. Već nam je prvi izlaz pokazao da je bilo dosta tila i šljokica, a da u priču ulaze senzualne večernje haljine jedne nove svježine, uparene s apsolutno predivnim dugim i kraćim kaputima. Kroz kolekciju se provlačio motiv dip dyea i drapiranja, kao i kožne trakice koje su bile interesantno rješenje na vrlo duboko rezanim leđima i dekolteima. Mnoštvo svile u slojevima lepršalo je oko nogu manekenki dok su hodale što je davalo osjećaj lebdenja u zraku, svojevrsna simpatična poveznica s tematikom: Prve žene pilotkinje. Opreka lepršavim maksi večernjim haljinama bile su mini haljine od krućih materijala i u varijanti korzeta. Specifičan seksipil u istovremeno vrlo elegantnoj i svečanoj izvedbi potpis je Matije Vuice koji je i u ovoj kolekciji vrlo vidljiv, a upravo to u jednoj sasvim novoj izvedbi bio je savršen potez nakon mnoštva (vrlo uspješnih!) sezona ispunjenih sjajem.