Veliki povratak Diorove Saddle torbe

| Fashion |

Instagram / @heyyy_june

Jednostavno smo ih ostavili na stranu kada su se na sceni pojavile XL torbe koje su promovirali brendovi poput Balenciage, Chloe i Marc Jacobsa, a sada opet vraća!

Dior Saddle torba opet postaje kultna stavka koja se uklapa uz moderan način života, a ima dovoljno mjesta za sve što nam treba /smartphone, ključevi, novčanik, ruž za usne.

Tko ju je kupio u ranim 2000-im, odmah nakon što su vidjeli Carrie Bradshaw u kultnoj seriji Seks i grad, čestitamo! Sada imate hit torbu koju ste platili samo djelić cijene današnjih dizajnerskih torbi. Za sve one koje je torba u tom vremenu bila preskupa ili ste si priuštili neku drugo, ne očajavajte, jer je kreativna direktorica Diora, Maria Grazia Chiuri, redizajnirala ikonsku torbu u kolekciji jesen/zima 2018./2019.

Instagram / @dior

1999. godini, tadašnji kreativni direktor Diora, John Galliano, dizajnirao je privlačnu ručnu torbu koja se nosila ispod pazuha prilijepljeno uz rebra (naramenica je bila vrlo kratka). Međutim, kada je Galliano morao napustiti poznatu modnu kuću 2011. godine zbog rasističkih komentara, proizvodnja Saddle torbe je prekinuta. Tu i tamo se znala pojaviti na vintage platformama, ali zanimanje za ovu torbu gotovo je u potpunosti nestalo.

Instagram / @alysoncafiero

Redizajn poznate torbe donosi mnoštvo starih stavki, ali i pokoju novinu koja se idealno uklapa u moderan način života. Velika mjedena kopča u obliku slova D, još uvijek se nalazi na torbi. Na modnoj pisti bilo je moguće vidjeti Saddle torbu u šarenom izgledu zakrpa, modelu s ukrašenim rubovima, ali i u jednostavnoj crnoj boji. 2018. godine ona je pretvorena u trendy torbu koja visi na tijelu zahvaljujući trendy prilagođenoj naramenici. 

Instagram / @boptalk