Veja i Rick Owens udružili snage i kreirali dva para novih tenisica

| Fashion |

Veja i Rick Owens udružili su snage i kreirali dva para novih tenisica, izrađenih od pažljivo odabrani materijali koji uključuju recikliranu plastiku i prirodnu gumu.

Prvi model tenisica je ažuriranje suradnje na V-Knit tenisicama iz Owensove kolekcije Fall / Winter 2019 , a drugi jest planinarski stil razvijen za nošenje u teškim prirodnim uvjetima.

Gornji dio wool knit runner tenisica je napravljen od udobne pletenine od vune, prirodnog antimikrobnog materijala, kako bi se smanjila upotreba plastike, a silueta sadrži detalje izrađene od biljnog ricinusovog ulja.

Instagram/@veja

Uz to, uložak i đon izrađeni su od kombinacije prirodnih materijala, recikliranih plastičnih boca i prirodne gume iz Amazona.

Koristeći elegantni pristup održivosti, planinarski model Venturi izrađen je od kukuruznog otpada pretvorenog u materijal sličan koži, koji zamjenjuje materijale na bazi nafte.

Wool knit runner model dostupan je u bež, sivoj i crnoj boji, dok je Venturi dostupan u crnoj ili bijeloj boji.

Tenisice su u maloprodaji mogu pronaći po cijeni od 290 USD, odnosno 255 USD, a kupiti ih možete na web stranicama Veja ili Rick Owens.

Instagram/@veja