Ususret Smart Fashion Weeku Zagreb: Blackpearl by Sara Lončarić

| Fashion |

Sara Lončarić

U petak 28. studenog započinje još jedno izdanje Smart Fashion Weeka Zagreb, jedinog internacionalnog domaćeg događanja, a ususret tri modna dana tijekom kojih nas čekaju zanimljive kolekcije domaćih i stranih dizajnera predstavljamo vam kolekcije domaćih dizajnera. Jučer smo vam predstavili kolekciju Iggyja Popovića, a danas je na redu naša mlada nada Sara Lončarić sa svojim brendom Blackpearl.

1. Kako se zove kolekcija koju predstavljate ove sezone na SFWZ-u? I što za vas znači predstavljanje na Smart Fashion Weeku?

Kolekcija se zove Ruffles / FOR your second skin. Predstaviti se na SFW za mene znači odličnu odskočnu i buduću platformu. Naime, mlada sam modna dizajnerica koja se tek pokušava pokazati izabranoj publici i modnim znalcima, a za to je najbolji mogući početak upravo SFW. Organizator je dostupan u svako doba, pruža nevjerojatnu podršku, motivira, daje osjećaj sigurnosti i profesionalnosti... Tako da razumijem i renomirane modne dizajnere zašto su izabrali ovo modno događanje za predstavljanje kolekcija. Izabrati SFW kao početak, a i nastavak mojeg predstavljanja, bila je fenomenalna odluka!

2. Koje materijale ste koristili u izradi?

Koristila sam atraktivne, moderne, prirodne materijale s kojima se postiže bogat volumen i naglašava tekstura, a sve iz razloga što se radi o profinjenim, nenametljivim, a opet luksuznim i atraktivnim modelima.

3. Koji je po vama hit komad kolekcije koji će vaše klijentice najviše tražiti?

Nadam se da će se vječni kombinezon pokazati kao savršeni izbor za samosvjesnu ženu, koja će se ugodno i prelijepo osjećati od jutra do navečer u ugodnoj kombinaciji voluminoznih tričetvrt hlača i uskog pripijenog gornjeg dijela, na kojem dominira vertikalni volan od svilenog organdija boje leda.

4. Kakvu publiku će oduševiti vaša kolekcija? Tko je vaša idealna klijentica za ovu kolekciju?

Moju kolekciju nije teško razumjeti niti prihvatiti, jer je jednostavna, lako se nosi, profinjena je. Kako se radi o različitim odjevnim komadima, koji se svaki za sebe može odlično kombinirati sa već postojećom odjećom koja se nalazi u ormaru svake žene, a može se nositi od jutra do navečer, tako da je moja ciljana publika – ŽENA bilo kojeg godišta koja voli takav način odijevanja.

BLACKPEARL by SARA LONČARIĆ
BLACKPEARL by SARA LONČARIĆ a/w 2014/15

5. Smatrate li da je teško dizajnirati kolekciju unaprijed?

Da, izuzetno je teško dva puta godišnje tj. svakih 6 mjeseci svima, a naročito mladom dizajneru početniku, dizajniranje kolekcije unaprijed. Ne radi se o teškom dizajniranju i nedostatku ideja, nego prilagodbi raskošne ideje s nikakvim budžetom te kroničnom nedostatku materijala koji je na raspolaganju u Zagrebu.

6. Jeste li tip koji kolekciju dovrši mjesecima unaprijed ili je radite do zadnjega dana?

Kolekciju sam započela stvarati odmah poslije predstavljanja zimske kolekcije, dakle moglo bi se reći na vrijeme, međutim zbog gore navedenog problema u zadnjih nekoliko tjedana sve sam izmijenila i započela s novom kolekcijom tako da sad mogu reći da se radi o stvaranju do zadnjeg dana.

7. Što je za vas vječna inspiracija?

Vječna inspiracija za mene u današnjem vremenu ne postoji. Razlog je što je vrijeme postalo prebrzo, sve se odvija u trenu, sve je već viđeno i isprobano... No slika jednostavne, mirne, inspirativne žene koja i bez šminke, s jednostavnom frizurom, decentnim nakitom i osmjehom na licu daje osjećaj sigurnosti i blagosti ljudima s kojima se susreće, a fina odjeća koju nosi na sebi samo još više naglašava sve navedeno.

8. Što će se po vama najviše nositi na proljeće/ljeto 2015.?

U proljeće 2015. ledeno bijela i bež boja pastelnih tonova u kombinaciji s naglašenim detaljima u istim bojama i tonovima, jednostavno i precizno, a opet atraktivno u detalju.