Upoznajte se s novim projektom dizajnerice Ivane Omazić, hrvatskom markom Adrian

| Fashion |

Hrvatski modni brend Adrian

Od lipnja se u biranim prodavaonicama u Hrvatskoj može pronaći Adrian, hrvatski modni autorski brend proizveden lokalno. Kolekciju ženske bezvremenske nosive odjeće suvremenog dizajna s originalnom povijesnom vrijednošću s entuzijazmom je stvarao dizajnerski tim na čelu s najuspješnijom domaćom modnom dizajnericom Ivanom Omazić koja je bila i na čelu francuske modne kuće Celine. Adrian je nadahnut hrvatskom etnografskom baštinom i proizveden je u Hrvatskoj, u suradnji s hrvatskim proizvođačima DTR-om i Galebom.

Svaki komad iz kolekcije Adrian jedinstven je i autentičan jer objedinjuje tradiciju i dizajn te tako čuva memoriju hrvatske narodne nošnje - u krojevima, dezenima i originalnim ilustracijama naivnog crteža. Dizajnom prošišćeni komadi prilagođeni su današnjem načinu života, bez obzira na sezonu, multifunkcionalni u namjeni od ureda, večernjeg izlaska do plaže. Više odjevnih predmeta iz kolekcije može se nositi na nekoliko načina. Haljine i tunike moguće je različito vezati, čime im se mijenja izgled i silueta, a mnogi su proizvodi nosivi i kao haljine i kao suknje.

Hrvatski modni brend Adrian
Hrvatski modni brend Adrian

U skladu sa svjetskim trendom lokalizacije, Adrian laka konfekcija izrađena je i sašivena u domaćoj 100 godina staroj tvornici DTR, dok su Adrian majice proizvedene u domaćoj tvornici Galeb.  Od najfinijeg pamučnog muslina, s gumbima od 100% prirodne sedefaste školjke porijeklom iz Australije, Adrian u bojama varira od bijele, plave, sive, crvene do sive s ornamentima rascvjetale gljive, odnosno bijele s konavoskim vezom. Svi krojevi izvedeni su iz hrvatske narodne nošnje, a većina modela krojena je ručno po tradicionalnim pravilima.

Studijom ornamenata narodnih nošnji iz različitijih krajeva Hrvatske, posebno Slavonije i Konavla, kao i motiva iz naivne umjetnosti, oblikovane su njihove moderne grafički stilizirane verzije. Ornamenti su na tkaninu aplicirani posebnom tehnikom ručnog ukrašavanja, tzv. wood block tehnikom, odnosno žiganjem. 

Vrijednost svakog komada iz kolekcije Adrian satkana je iz modernog dizajna, bogatog hrvatskog kulturnog nasljeđa i precizne industrijske proizvodnje, te tako pruža autentično iskustvo u obliku uporabnog suvenira. Kolekciju Adrian možete za sada pronaći u Zagrebu (Nicolas Concept Store, Vlaška 8), na Hvaru (Nicolas Concept Store, Put Križa 1, Hvar), u Splitu (ID Concept Store, Bana Jelačića 3) i u Rovinju (Principe, Carera 68).

Hrvatski modni brend Adrian
Hrvatski modni brend Adrian