Upoznajte Eclat: Zaljubljeni smo u njihove sunčane naočale sa sladoledima

| Fashion |

Upoznajte Eclat: Zaljubljeni smo u njihove sunčane naočale sa sladoledima

Koliko vam se samo puta dogodilo da smo gledajući besciljno na Instagramu naletjeli na komad nakita ili odjeće koji vas je apsolutno osvojio? Međutim, vjerujemo da ste onda primijetili kako je to komad nekog stranog dizajnera koji ima zbilja "nezgodnu" cijenu... Upravo tako smo i mi naletjeli na sunčane naočale Eclat koje su nas svojim slatkim dizajnom "kupile" na prvu - i skužili da je to domaći brend koji zaista izgleda svjetski! No Eclat osim divnih sunčanih naočala nudi i raznovrstan nakit. Nismo razmišljali ni sekunde i odlučili vam predstaviti ovaj interesantan brend!

Eclat označava nešto blistavo, a kako je ovaj nakit sitan, ali vrlo sjajan, mislimo da mu ime savršeno odgovara. Iza brenda stoji Petra, studentica međunarodne ekonomije u Engleskoj kojoj je izrada nakita hobi. Njena priča u stvari kreće vrlo interesantno; "Na preddiplomskom studiju sam bila u Americi i za dobrotvorne 'fundraisere' svog sestrinstva sam izrađivala personalizirani nakit sličan ovome koji danas radim. Taj nakit je na takvim priredbama naišao na dobre kritike i svidio se ljudima, pa sam po povratku u Zagreb odlučila pokrenuti nešto 'ozbiljnije' doma.", podijelila je s nama Petra. Po povratku u Zagreb, prije otprilike godinu dana, otvorila je Eclat Facebook fan page, ali i Instagram profil, koje redovno nadopunjuje novostima vezanim za brend.

Upoznajte Eclat: Zaljubljeni smo u njihove sunčane naočale sa sladoledima
Eclat

No krenimo od onoga što nas je zaista oduševilo - sunčanih naočala! Već smo na prvi pogled zaključili kako su naočale idealne za festivalsko ljetno razdoblje, a s tom premisom su i nastale; "Na ideju za naočale sam došla prošle godine prije festivalske sezone jer mi se činilo da bi se baš super uklopile u taj neki festivalski stil. Tako sam si napravila jedan par - stavila sam nekoliko onih Barbie sitnih igračaka u obliku fast food hrane - hamburgera, hot doga itd. Svidjele su se prijateljicama pa sam uz njihovu pomoć i za njih napravila još par komada. Za suradnju sam se javila i nekim hrvatskim 'concept dućanima'. Naravno, naišla sam samo na negativne ili čak nikakve odgovore. Onda je došlo ljeto pa sam s prijateljicama iz Engleske s kojima u dobrotvorne svrhe prodajem Love Specs naočale po festivalima (u Engleskoj i Hrvatskoj) odlučila probati prodati koji par Eclat naočala. Već smo prvi dan prodale sve i naišle na super kritike što mi je naravno bilo jako drago. Zato sam se odlučila napraviti još nekoliko, ovaj put sam na njih stavila svašta: muffine, sladolede, bombone, voće i cvijeće. Jedino cvijeće radim sama od Fima, a sve ostale 'igračke' kupim u hobby shopu online.", otkrila nam je Petra.

Naočale su, naime, najnoviji dodatak Eclatu, koji je dosad izrađivao personalizirane ogrlice i narukvice. Pri izradi nakita Petra naglasak stavlja na jednostavnost koja će biti uočljiva i unikatna, ali i sasvim po želji kupca; "Gotovo sve što radim, radim po narudžbi: medaljone s inicijalima za ogrlice ili narukvice, privjeske za narukvice ili 'friendship' narukvice u različitim bojama te naočale." izjavila je i nadodala "Najbolje se prodaju "friendship" narukvice - one sa zvjezdicama koje idu po dvije u vrećici i zlatne izrezbarene koje se prodaju zasebno".

Upoznajte Eclat: Zaljubljeni smo u njihove sunčane naočale sa sladoledima
Eclat

Vjerujemo da ste se, kao i mi pitali, koje su cijene? Cijene se kreću od 40 kuna za friendship narukvice do 80 kuna za narukvice s inicijalima, ogrlice su od 150 do 250 kuna, ovisno o broju željenih privjesaka, dok se naočale kreću od 250 do 400 kuna, također, ovisno o privjescima i ukrasima koje odaberete.

Za kraj, morali smo pitati kakva je Eclat žena, a odgovor nas je ugodno iznenadio; "Na ovo pitanje ne znam baš kako odgovoriti. Eclat je nastao nekako zbog nedostatka delikatnog personaliziranog nakita - bižuterije (na tržištu) po prihvatljivim cijenama. Većina prodanog nakita je ustvari poklon za nekoga - dečki kupuju curama ogrlice sa zajedničkim inicijalima, prijateljice si međusobno daruju narukvice, već sam dobila i par narudžbi za majčin dan pa bih rekla da je glavno obilježje žena koje nose Eclat da su voljene. Kao drugo obilježje rekla bih možda da Eclat nose žene koje žele biti zamijećene s obzirom da su i nakit i naočale personalizirane i na svoj način unikatne.", rekla nam je Petra i pokazala kako Eclat zaista ima "dušu". Pogledajte ponudu na Eclat Facebook fan pageu i rezervirajte svoj par za dugo, toplo ljeto!

Upoznajte Eclat: Zaljubljeni smo u njihove sunčane naočale sa sladoledima
Eclat