Umro je Karl Lagerfeld, velikan modne scene

| Fashion |

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld, jedan od najplodnijih i najpopularnijih dizajnera 20. i 21. stoljeća, u 86. godini umro je u Parizu. Lagerfeld je 36 godina bio kreativni direktor modne kuće Chanel, francuske kuće koju je utemeljila Gabrielle Chanel. Po preuzimanju ove pozicije, 1983. godine, Lagerfeld je brzo oživio Chanel, reinterpretirajući ikonske suknje od tvida, male crne haljine i prošivene torbice.

Rodio se 10. rujna 1933. godine u Hamburgu u Njemačkoj. Posljednjih godina, kako se bogatstvo ove modne kuće povećavalo i raslo, Lagerfeld je postao poznat po raskošnim setovima Grand Palaisa koje osmišljavao za Chanel revije. Kroz godinu potpisivao je čak šest kolekcija za modnu kuću Chanel, a uz to bio je i kreativan direktor modne kuće Fendi.

Karl Lagerfeld

Tijekom godina svoje karijere dobio je mnogo nagrada i priznanja (nagradu za životno djelo 2002. godine koje mu je dodijelilo The Council of Fashion Designers of America, 2015. dobio je Outstanding Achievement Award od strane British Fashion Councila, zatim najvišu francusku čast - Legion d’Honneur od strane francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya), iako sva priznanja ne mogu dovoljno naglasiti njegov značaj u modnom svijetu.

Zadnjih mjesec dana šuškalo se o njegovom sve slabijem zdravlju, nakon što se nije naklonio na Chanelovoj Couture reviji krajem siječnja u Parizu. Iako je genijalac kao što je Karl Lagerfeld nezamjenjiv, ostaje vidjeti hoće li ga na mjestu kreativnog direktora Chanela naslijediti njegova desna ruka Virgine Viard ili netko drugi. Kako bilo, svjetska modna scena definitivno će ostati osakaćena za jedno nezaboravno ime.