UK Vogue VS Emporio Armani

| Fashion |

Kate Moss na naslovnici UK Vogue-a

Kate Moss na lipanjskoj naslovnici UK Vogua i nije neka vijest no reciklirana ideja naslovne fotografije itekako jest. Iako u svijetu mode „posudbe“ ideje nisu ništa novo, ova nas situacija, s obzirom da su fotografi reciklirali sami svoju ideju, čudi.

Seksi Kate zamišljena kao izazovna grčka božica u Versace bijeloj haljini gleda nas sa naslovnice ovog jubilarnog sportskog izdanja UK Vogua. Definitivno, odlična Kate na odličnoj fotografiji retro sjaja, no imamo osjećaj laganog deja-vua vezanog uz njenu pozu i rekvizit kojim se omotala. U sjećanju nam se javlja kampanja Davida i Victorie Beckham za Emporio Armani od prije nekoliko godina gdje su Vicky i David ležali na istom tom užetu. No na nije ta fotografija koja nas brine, na jednoj od fotografija iz iste kampanje, David je u identičnoj pozi kao Kate na novoj Vogueovoj naslovnici i to omotan identičnim užetom. Veza između ove dvije fotografije je očita, obe ih je snimio fotografski duo Mert Alas i Marcus Piggot.

David u Empori Armani kampanji

Je li u modi recikliranje  ili su fotografi željeli sami sebi i svojem radu odati počast, ne znamo. Samo se nadamo da nisu računali na našu zaboravnost, jer to nije nimalo fora ni trendi.

Autor: S.K.Datum: 5.5.2012.Foto izvor: fashionmodeldirectory.com, popcrunch.com