Top 4 trenda za jesen 2016. ravno s pista Pariza

| Fashion |

Top 4 trenda za jesen 2016. ravno s pista Pariza
Top 4 trenda za jesen 2016. ravno s pista Pariza

 Nakon 4 grada i 4 tjedana, mjesec visoke mode službeno je završen u Parizu, a francuski dizajneri svojim su kolekcijama za jesen-zimu 2016. imali štošta za reći. Od pariškog cool šika Isabel Marant pa sve do Chanelove bezvremenske klasike - pronašli smo 4 trenda za koja smo sigurni da će pokoriti jesen 2016. U nastavku saznajte koje lookove možete nositi već sada te kako jesenske trendove s pista Pariza uklopiti u svoj vlastiti stil.

OPASNA BIKER DJEVOJKA

Na pariškom tjednu mode, dizajneri su predstavili biker šik trendove koji uključuju sve od kožnih jakna, kožnih hlača i boxy oblika. Modeli su slobodnog duha i mladenački, ali kožna jakna prebačena preko romantične haljine ili suknje dodaje cijelom jesenskom looku jednu sasvim novu dozu slojevitosti. Često smo vidjeli kožu u kombinaciji s resicama i cvjetovima, a već sada možemo reći kako će jesen 2016. biti prava oda rock'n'rollu!

Chloe, Valentino
Chloe, Valentino

BUĐENJE 80-ih

Francuski dizajneri inspiraciju za nove kolekcije pronašli su i u modi 80-ih. Od naglašenih ramena pa sve do lepršavih silueta, ovo je novi moćni trend koji je upravo kročio u 21. stoljeće. u kolekciji Isabel Marant prevladavaju snažno izražena ramena, oversized puloveri i kaputi. Modna kuća Balenciaga također je prikazala snažan utjecaj 80-ih u kolekciji za jesen-zimu 2016., što najviše prepoznajemo po siluetama kariranih odijela te skulpturiranim puloverima.

Isabel Marant, Balenciaga
Isabel Marant, Balenciaga

"PATCHWORK" HALJINE

Na pariškom tjednu mode, dizajnere također nije bilo strah igrati se printevima i uzorcima te su ponekad koristili i više od jednog istovremeno. Sezona jesen-zima 2016. vrti se oko slaganja printeva, koji ponekad upravo zbog toga izgledaju kao da su dizajneri nekoliko različitih komada spojili u jedan te tako dobili popularan "patchwork" efekt. Posebno u Balenciaginoj kolekciji primjećujemo cijelu seriju haljina koje su krojene upravo na ovakav način, kombinacijom različitih printanih tkanina. 

Balenciaga
Balenciaga

GOLA RAMENA

Najveći i najčešći trend viđen na pariškim pistama je trend golih ili otvorenih ramena. Bilo da se radi o haljinama ili pak jaknama, dizajneri apsolutno obožavaju ovaj trend za jesen 2016. Dior je predstavio nekoliko različitih modela haljina dizajniranih s otvorenim ramenima, a Karl Lagerfeld isti je trend uklopio i u klasiku svog Chanela. Valentinovi dizajneri Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli inspiraciju za svoju kolekciju dobili su promatrajući balerine, a trend golih ramena uključili u modele maxi haljina te tako dodali ekstra dozu ženstvenosti. Miuccia Prada zatvorila je pariški tjedan mode s kolekcijom brenda Miu Miu, u kojoj primjećujemo velik broj retro inspiriranih lookova te ženstvenih silueta koje podsjećaju na 50-te godine. 

Dior, Miu Miu, Chanel, Valentino
Dior, Miu Miu, Chanel, Valentino