Tko je obilježio drugu večer Cro A Portera?

| Fashion |

XD Xenia Design

Sinoć je u LAUBI održana druga večer ovosezonskog  SCHWARZKOPF Cro A Porter gdje su svoje revije predstavili XD Xenia Design, Tamara Bombardelli, Ivan Mann, Matevž Faganel, Vain, Damir Begović i Domagoj Štimac i Diooralop. Vidjeli smo pregršt zanimljivih kreacija, od avangardne XD Xenie Design, odlične Tamare Bombardelli do mračnog Dioralopa koji je zatvorio drugu večer ove modne menifestacije.

U revijama su uživala brojna imena društvenog života poput: Josipa Lisac, Jorge Sammir, Nikolina Pišek, Željka Ogresta, Dubravko Merlić, Marija Borić, Ida Prester, Petra Nižetić, Ana Begić, Mislav Čavajda i drugi.

XD Xenia Design
XD Xenia Design

U drugu večer uvela nas je uvijek zanimljiva XD Xenia Design koja je predstavila moćnu, ali veoma udobnu kolekciju koja je inspirirana dizajneričinim razmišljanjem o tome kako ostati žena u muškom poslovnom svijetu. Nekoliko modela imalo je predivne šešire na glavi, koji su ovoj avangardnoj kolekciji dali veoma ženstven štih.

Tamara Bombardell
Tamara Bombardell

Mlada dizajnerica Tamara Bombardelli sinoć je prikazala svoju prvu samostalnu kolekciju i ispunila sva očekivanja modne publike. Osim što su se njeni prepoznatljivi ruksaci savršeno uklopili u kolekciju, nekoliko kreacija smo poželjeli odmah ponijeti kući. Zanimljivo poigravanje resicama, odlične haljine otvorenih leđa i predivni transparenti komadi ono su čime nas je ova dizajnerica osvojila.

Ivanman
Ivanman

Mladi dizajner Ivan Mandžukić koji stoji iza modnog branda Ivanman predstavio nam je svoju viziju modernih muškaraca, i pogodite što? Odjeven je u ružičasto! Iako će se većina muškaraca u našoj blizini teško moći vidjeti u njegovim kreacijama, vizionarstvo Ivana Mandžukića seže daleko izvan granica Hrvatske. Elegancija, lakoća i sofisticiranost riječi su koje najbolje opisuju njegovu kolekciju.

Matevž Faganel
Matevž Faganel

Revija koja je uslijedila bila je ona slovenskog dvojca Matevž Faganel koji su se prvi put predstavili hrvatskoj publici, ali imaju deset kolekcija iza sebe na slovenskom tržištu. Nimalo kreativna kolekcija ispunjena trendy komadima i uzorcima ostavila je ravnodušnom publiku koja se sinoć okupila u predivnoj Laubi. Naravno sve su to komadi koji fantastično funkcioniraju za široke mase i njihova prodaja je zasigurno velika, ali nedostatak mašte nažalost nešto je preko čega ne možemo tako lako prijeći.

Vain
Vain

Vain je modni dvojac koji se sinoć predstavio provokativnom i smjelom kolekcijom koja se sastojala od jednodijelnih kupaćih kostima, mini haljina s čipkastim detaljima te kratkih sportskih jaknica. Ako pod svaku cijenu želite biti primjećeni, ovo je modni brand za vas.

Damir Begović i Domagoj Štimac
Damir Begović i Domagoj Štimac

Mladi Damir Begović i Domagoj Štimac prikazali su kolekciju inspiriranu Afrikom, a neizostavnih životinjskih uzoraka nije nedostajalo na svim vrstama odjevnih predmeta koje su nam ponudili. Izvrsno rukovanje jutom definitivno je highlight ove kolekcije, a ono što ćemo izdvojiti kao najbolje su pencil suknje viokog struka te zanimljivi topovi koji su na red došli u drugom dijelu kolekcije.

Dioralop
Dioralop

Dioralop je modni brand iza kojeg stoje Andreja Bistričić i Maja Merlić, a sinoć su nam predstavile svoju najmračniju kolekciju do sad. Crna boja je dominirala, a isticanje religijskih motiva (prošle sezone print Davidove zvijezde, ovoga puta križevi od pleksiglasa) dodatno je naglasilo mističnost kolekcije. Fascinatna slojevitost, zanimljivi prorezi i umetanje predivnog pletiva ono su što izdvaja ove dizajnerice od ostalih kolega. Većina ovih komada je teško nosiva u "stvarnom" životu, ali kao što je rekla jedna djevojka koja je sjedila do mene u publici: "Kolekcija izgleda svjetski"!