Tko će od ovih mladih dizajnera potpisati kolekciju za H&M?

| Fashion |

Xiao Li, Royal College of Art, Ujedinjeno Kraljevstvo

H&M danas je objavio osam finalista za svoj već tradicionalan natječaj za mlade dizajnere "Design Award". Osmero finalista odabrano je od 26 polufinalista koji su u natječaju predstavljali različite tekstilne fakultete diljem svijeta. Polufinalisti koji su dobili po 5.000 eura kako bi napravili i predstavili svoje mini kolekcije u Londonu u ispred međunarodnog žirija dolazili su iz ukupno 12 zemalja i 30 dizajnerskih. 

Jia Hua, Parsons
Jia Hua, Parsons, SAD

U žiriju koji je pregledao kolekcije u prosincu su bili Serena Hood modna urednica britanskog Voguea, Sara Maino starija modna urednica talijanskog Voguea, glumica Michelle Dockery, H&M-ova kreativna savjetnica Margareta van den Bosch te dizajner Erdem Moralioglu i miljenica street style fotografa Michelle Harper

Žiri je pregledao nepregledne skice, fotografije, ali i prave kolekcije i odabrao je ovih osam finalista koji se nalaze u našoj galeriji. Finalisti će se predstaviti na reviji tijekom Mercedez-Benz Stockholm Fashion Weeka gdje će biti proglašen i pobjednik.

Camilla Woodman, Royal College of Art, Ujedinjeno Kraljevstvo
Camilla Woodman, Royal College of Art, Ujedinjeno Kraljevstvo

Pobjednik trećeg H&M dizajnerskog natječaja za mlade dizajnere biti će proglašen 28. siječnja, a osvojit će 50 000 eura, tromjesečno stažiranje u modnom studiju Erdem i osmislit će capsule klekciju za H&M koja će ići u slobodnu prodaju.