Tjedan visoke mode u Parizu: Dior, Gimbattista Valli i Chanel

| Fashion |

Giambattista Valli Haute Couture

Danas vam donosimo fotografije i kratak opis haute couture revija koje su se prikazale jučer i danas u Parizu. Modne kuće Christian Dior i Giambattista Valli svoje kreacije prikazali su jučer, a Chanel je svoju modnu rapsodiju prikazao danas u Grand Palaisu.

Giambattista Valli
Giambattista Valli

Majstorstvo talijanskog modnog kreatora Giambattiste Vallija i s najnovijom haute couture kolekcijom došlo je do izražaja. Lijepa izrada, fini vezovi i detalji te zanimljive siluete i oblici još jednom su nam pokazali zašto je Valli već treću sezonu zaredom u ovom probranom modnom društvu. Njegova kolekcija sadržavala je sve tradicionalne, luksuzne oznake haute couturea i upravo zbog toga nam se jako svidjela.

Christian Dior
Christian Dior

Otkako je došao na čelo kultne francuske modne kuće Christian Dior, Raf Simons je pod budnim okom javnosti pa je tako prikazivanje njegove druge haute couture kolekcije bilo "the place to be". Dizajner je proučavao povijest i nasljeđe Diora te koristio tradicionalne oblike poput pepluma, zanimljivog kroja jakni te volumena pri krojenju suknji i haljina čime je na neki način odao hommage slavnom dizajneru. Odmjerenost i ženstvenost ono su što je obilježilo ovo kolekciju, a iako mi još uvijek žalimo za Gallianovom teatralnošću, Simons je napravio dobar posao.

Chanel
Chanel

Onu "olakšicu" koju Karl Lagerfeld ima pri stvaranju kolekcija za modnu kuću Chanel je to da ne treba stvarati trendove, nego samo nastaviti prenositi modnu viziju slavne Coco. Krojevi, materijali pa čak i boje bile su uobičajenoj Chanelovoj paleti, ali zanimljivost koju je Lagerfeld dao kolekciji je bilo suprostavljanje ženstvenosti i gotike koja se mogla isčitati iz frizura i šminke. Chanel je brand koji se konstanto reciklira, ali ono zbog čega je toliko poželjen i dobar je Lagerfeldovo umijeće stvaranja "običnih" odjevnih komada na veoma sofisticiran i elegantan način.