Swarovski stipendija za mlade dizajnere

| Fashion |

Swarovski je otvorio prijave za svoj Swarovski Collective program potpore mladim modnim dizajnerima. Za ovu odličnu stipendiju za kolekcijju za proljeće/ljeto 2013 mogu se prijaviti i renomirane i tek nadolazeće modne zvijezde sa sva četri velika Fashion Week-a. Swarovski Collective inicijativa poziva dizajnere da demonstriraju kako bi integrirali Swarovski elemente u svoje nadolazeće kolekcije i postnu dio ovog programa koji bi ih opskrbio Swarowski kristalima u količinama potrebnim za realizaciju njihove ideje.

Swarovski Collective program  je započeo još 1999. godine nakon vrlo uspješne suradnje tada mlade nadolazeće nade Alexander McQueena, Isabelle Blow i Nadje Swarovski. Neki od dizajnera koji su u prošlosti sudjelovali u ovom programu su: Philip Treacy, Hussein Chalayan, Viktor & Rolf, Proenza Schouler, Christopher Kane,Givenchy, Rodarte, Erdem, Alexander Wang, Marios Schwab, Jason Wu, Mary Katrantzou i Jean Paul Gaultier.

Loook Book svih dizajnera koji su sudjelovali u ovom natječaju za proljeće/ljeto 2012 možete pogledati ovdje.

Jedan od dizajnera koji je sudjelovao u Swarovski Collective programu za jesen/zimu 2012  je i Craig Lawrence koji se sa upravo tom kolekcijom prije nekoliko dana predstavio na Dreft Fashion Weeku Zagreb tako da je i Zagreb imao priliku vidjeti kako moraju izgledati kolekcije i modne priče koje sudjeluju u ovom programu. U video pogledajte nastanak Craigove kolekcije koju je prikazao u Zagrebu.

Autor: S.K.

Datum: 16.5.2012.

Foto izvor: swarovski