Sve o brendu Pangaia čije su stylish trenirke zaludile Instagram

| Fashion |

 

Eco-friendly modeli Pangaia trenirki su Instagram trend koji je obilježio ovu sezonu, a ako poželite dodati ovu trenirku u svoj ormar, morate na listu čekanja jer je sve sold out.

Pitanje ekologije u modi se ne smije zanemariti, a to jako dobro zna brend Pangaia koji svoju ponudu bazira isključivo na odjeći načinjenoj od recikliranog materijala. Znanstvenici, dizajneri i ostali stručnjaci u brendu Pangaia zajedno rade na stvaranju novih tehnologija i inovacija pomoću kojih nastaju biorazgradivi i reciklirani materijali i tkanine, kao i manufaktura koja minimalno zagađuje okoliš. Cilj im je stvoriti zero-waist cirkularni sistem i odjeću za život te naglasiti važnost promišljanja o nastanku odjeće koju kupujemo.

Ove godine pokrenuli su #PangaiaChangeMakers, globalnu kampanju koja svakoga poziva na promjenu u svijetu prema boljem.

Pangaia je poznata po jednostavnim modelima trenirki u širokom rasponu boja, s odgovarajućim uniseks gornjim i donjim dijelom i t-shirtom ili majicom dugih rukava. Sve boje su boje prirodnog podrijetla, kreirane od ostatka otpada i hrane, a trenirke na sebi imaju natpise poput "Ova hoodica je napravljena od recikliranog i organskog miksa pamuka, a tkanina je bojana ekološki prihvatljivim bojama, koristeći recikliranu vodu" ili nose ispisani naziv brenda.

Američki brend koji se prije nekoliko godina pojavio na sceni ima samo jednu misiju - ubrzati globalnu tranziciju prema odgovornoj proizvodnji i navikama. Riječ je o "najzelenijim" trenirkama koje možete pronaći na tržištu jer u prvom planu imaju održivu modu i nove načine proizvodnje, recikliranja i materijale koji minimalno štete planetu.

Ime Pangaia u sebi sadrži "Pan" starogrčku riječi koja označava "sve" i "Gaia", što znači Majka Zemlja. Obožavaju ih poznata lica od glazbenika Pharella Williamsa, Mirele Dume, Belle Hadid pa do Kourtney Kardashian, i to s dobrim razlogom.

Osim što proizvodnjom rade na očuvanju planeta, svaka kupnja njihovih proizvoda ujedno je i donacija neprofitnoj udruzi "Liječnici bez granica", kao i ostalim ekološkim udrugama i pokretima poput SeaTrees, koja za svaku kupnju od doniranog novca sadi jedno stablo u šumama mangrova, koje na kraju proizvodi tonu CO2. Primjer cirkularne filozofija uzimanja i davanja natrag prirodi vodilja je brenda, a osim toga, izgledaju sjajno.

Pangaia je bez imalo razmišljanja brend vrijedan svake pažnje, stoga ne čudi što su brojne trendsetterice diljem svijeta za njim već odavno poludjele pa su sve količine rasprodane i to u roku od 15 minuta nakon što su puštene u online prodaju, a trenutno jedino što možete napraviti je pogledati naše omiljene modele u fotogaleriji i zapisati se na listu čekanja.