Suradnja Louis Vuittona s najpoznatijim svjetskim uličnim umjetnicima

| Fashion |

Louis Vuitton & Aiko¸

Francuska modna kuća Louis Vuitton ostvarila je suradnju s nekim od najtalentiranijih uličnih umjetnika današnjice. Riječ je o maramama živopisnog kolorita i dizajna. Japanska umjetnica Aiko stvarajući dizajn za Louis Vuitton marame spojila je suvremene američke grafite sa tradicionalnim detaljima iz japanske kulture. Također, može se naslutiti i i primjesa uvijek aktualnog pop- arta.

Druga marama je rezultat suradnje Louis Vuittona i talentirane braće porijeklom iz Brazila koji su stvorili sad već uspješan brand pod nazivom „Os Gemeos“. Njihov stil je pod utjecajem hip- hop kulture i brazilskog  „pixacao“ uličnog pokreta.

Treća, svilena marama nježnih, pastelnih tonova djelo je kalifornijskog grafiti- umjetnika Retna. On je uspio kombinirati staro i suvremeno, točnije simbole koji su spoj Inka i egipatskog pisma, arapske, hebrejske i azijske kaligrafije s modernim grafitima. Kao i kod japanske umjetnice Aiko, Louis Vuitton je ovom umjetniku dao odriješene ruke da reinterpretira logotip branda, ostvarujući tako jedinstven, unikatan i zanimljiv potpis ove svjetski poznate i ugledne modne kuće.