Što su nam spremili najpoznatiji modni dizajneri za nadolazeće proljeće?

| Fashion |

Kampanje poznatih modnih dizajnera za proljeće/ljeto 2014

Prve dane godine uvijek obilježe kampanje najvećih i najpoznatijih modnih kuća za nadolazeće proljeće/ljeto koje izlaze u izdanjima najpopularnijih modnih magazina za veljaču. Tako smo već pisali o kampanji Chanela, Dolce & Gabbane, Marc Jacobsa i Mulberrya, a sada vam u jednom zajedničkom članku donosimo pregled onih koje su do sada izašle, a koje su i brzi modni pregled nadolazećih trendova za proljeće/ljeto. U našoj galeriji pogledajte sve kampanje, a ispod smo vam neke i izdvojili.

Gucci proljeće/ljeto 2014
Gucci proljeće/ljeto 2014

Talijanska modna kuća Gucci za svoju žensku proljetnu kampanju angažirala je mlada,svježa modna lica. Frida Giannini, kreativna direktorica ove modne kuće proljeće zamišlja zavodljivo, ali u nekom sportsko glamuroznom stilu. Svakako nas raduje vidjeti hrabre muškarce u ovim cvjetnim odijelima. 

Fendi proljeće/ljeto 2014
Fendi proljeće/ljeto 2014

I Fendijevu proljetnu kampanju snimio je sam Karl Lagerfeld, jednako kao i Chanelovu. Čini se kako veliki Karl ne dozvoljava da mu se drugi petljaju u njegove modne vizije. U glavnoj ulozi pomalo vintage fotografije je Nadja Bender, a u fokusu kampanje je novi model Fendi torbe. Čini se kako je Nadja Karlova miljenice jer je nedavno krasila i Chanelovu resort kampanju.

Giorgio Armani proljeće/ljeto 2014
Giorgio Armani proljeće/ljeto 2014

Latvijska tamnokosa manekenka Karlina Caune zvijezda je nove Giorgio Armani kampanje. Seriju tamnih fotografija krasi cvjetna pozadina dok tamnokosa Karlina nosi komade sivih nijansi iz zadnje Armanijeve kolekcije.

Giuseppe Zanotti proljeće/ljeto 2014
Giuseppe Zanotti proljeće/ljeto 2014

U kampanji za proljeće/ljeto Giuseppe Zanotti zamijenio je dugonogu Anju Rubik s rumunjskim modelom Andreeom Diaconu. Fotografije su snimane na Saint Tropezu, a usnimio ih je Karim Sadli. Kolekcija je u klasičnom Zanotti stilu - visoke pete, crno i zlatno, raskošno i seksi.

Chloe proljeće/ljeto 2014
Chloe proljeće/ljeto 2014

Zvijezde nove Chloe kampanje su pjevačica Lou Doillon i njemački model Julia Stegner. Seriju fotografija snio je poznati fotografski dvojac Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin. 

Max Mara proljeće/ljeto 2014
Max Mara proljeće/ljeto 2014

Kampanja talijanske modne kuća Max Mara donosi nam jednostavnost i čistoću kako kolekcije tako i vizuala koji je predstavljaju. Modele Stef van der Laan, Hana Jirickova i Natalia Siodmiak koje izgledaju poput modnih plavokosih trojki uslikao je fotograf Mario Sorrenti.

La Perla proljeće/ljeto 2014
La Perla proljeće/ljeto 2014

Kao što smo i rekli i La Perlinu kampanju krasi popularna Cara Delavigne, a pridružile su joj se i Liu Wen i Malgosia Bela. Fotografije su djelo trenutno najpoznatijeg fotografskog dvojca Mert &Marcusa, a donji veš i kupaći kostimi na fotografijama su jednostavno savršeni. 

Dior proljeće/ljeto 2014
Dior proljeće/ljeto 2014

Dior je odabrao trenutno najpopularnije modele (osim Care), Stellu Tennant, Edie Campbell, Elise Crombez i Juliu Nobis. Fotografije su divne, krasi ih nebesko plavetnilo i veličanstvene kreacije Raf Simonsa. 

Prada proljeće/ljeto 2014
Prada proljeće/ljeto 2014

Prada je ove godine nadmašila samu sebe, osim što je predstavila skoro cijelu zgodnu i šarenu kolekciju putem nekoliko fotografija, kampanja je veličanstvena. Skoro dvadeset modela zaštitna su Pradina lica za kolekciju koja će sigurno biti ogroman hit jer je dobila odlične kritike modne publike, a i velika se Anne Wintour nedavno pojavila u jednom komadu iz ove kolekcije. Fotografije su sjelo Steven Meisela. 

Tom Ford proljeće/ljeto 2014
Tom Ford proljeće/ljeto 2014

Za kraj ovog pregleda, donosimo vam kampanju Tom Forda u kojem glavnu ulogu ima prelijepa Esther Heesch. Ford je ovu kampanju uslikao sam, a naglasak je na modnim dodatcima - naočalama i seksi cipelama. No ona fotografija na kojoj se vidi cijela fotografija pokazuje da je dizajner možda bio ispiriran svojom prijateljicom Beyonce koja je haljinu koja je zvijezda njegove proljetne kampanje nosila još prije mjesec dana. Ali ne samo to, kampanja je osmišljena kao surfanje publikom na koncertima što Beyonce radi na svim svojim koncertima.