Što smo vidjeli treće večeri Dreft Fashion Weeka Zagreb?

| Fashion |

Ivana Popović

Treću večer Dreft Fashion Weeka Zagreb otvorila je revija naše slavne umjetnice, dizajnerice i kiparice Ivane Popović koja je ove sezone predstavila izrazito zanimljivu crno sivu kolekciju. Smirena kolekcija umjetnice koaj modu vječno preisputuje na novi, neviđeni nađi predstavila je kolekciju s veoma nosivim i iznimno jednostavnim komadima. Zanimljiv preokret ekscentrične umjetnice!

Ivana Popović
Ivana Popović

Sljedeći na redu bio je modni brend Iggy koji je sinoć proslavio 20. godišnjicu predstavio je kolekciju pod nazivom "IGGY CELEBRATING 20, the collection" koja je inspirirana  dizajnerovim prvim kontaktom s modom. Materijali koje Iggy koristi su svileni muslin i plativo. Po starom dobrom običaju, Iggy suprostavlja i povezuje nepovezivo. Obožavatelj je modnog smjera "camp", pa ga i ovog puta provlači kroz kolekciju.

Iggy by Iggy Popović
Iggy by Iggy Popović

Sljedeća na redu bila je kolekcija dizajnerice finskog podrijetla, Sini Moilanen, koja stoji iz imena Tramp in Disguise, a inspiraciju za svoju najnoviju kolekciju pronašla je u eri kasnog 18. stoljeća prije Francuske revolucije te Marijom Antoinettom kao muzom, bazirano na njenom hrabrom odabiru odjeće u kreiranju svoga imidža. Raspon kolekcije sastoji se od haljina, kombinezona i samostalnih komada poput – jakni, suknji, hlača i pletiva, a luksuzni materijali korišteni za kolekciju uključuju svilu, pamuk i saten, kožu s printevima te pletiva.

Poslije slatke kolekcije Tramp in Disguise, usljedila je muško-ženska kolekcija Simone Manojlović koja je ove sezone inspiraciju pronašla u arhitekturi Le Courbusiera, skulpturama Constantina Brancusia i filmovima Michelangela Antonionija. Dekonstrukcija,nekonvencionalnost i androginost baza su kolekcije,a prirodne tkanine poput amuka, lana i jute protežu se kolekcijom.

Na red je došla splitska dizajnerica Ana Kujundžić koja je već veteran na Dreft Fashion Weeku, a sjajnom novom kolekcijom još jednom je dokazala zašto je jedna od najcjenjenijih domaćih dizajnerica. Kolekcijom dominiraju haljine od prirodnih materijala napravljene kombinacijom tehnika kolaža, crteža, fotografije i printa. Tamna podloga je aplicirana raznim isječcima textila tako da svaki model priča svoju priču.

Za kraj prve večeri vidjeli smo zanimljivu kolekciju londonskog brenda Phannatiq iza kojeg stoji sjajna Ana Skodbo, a materijali koje dizajnerica koristi su visoko kvalitetni poput organskog i ne izbjeljivanog bambusa te svile i pamuka koje Anna koristi kao bazu kolekcije te elegantne detalje poput reciklirane kože i kore smokvinog drveta. Phannatiqova kolekcija S/S '14  je kolekcija s karakterističnim urbanim stilom, a izvlači inspiraciju iz svoje ljubavi prema londonskom urbanom propadanju te ljudima nepoznatih profila koji zapravo čine esenciju svih većih europskih gradova. Kroz kolekciju Pannatiq koristi urbane motive, kolaže s motivima Londona i printeve otisnute na ručno bojenim tkaninama te precizne i detaljne krojeve.

Phannatiq
Phannatiq