Što smo vidjeli druge večeri Dreft Fashion Weeka Zagreb?

| Fashion |

Georgia Harding

Zagrebački Dret Fashion Week svoju drugu večer otvorio je revijom londonske dizajnerice Georgie Harding koja je predstavila veoma pročišćenu kolekciju koja je inspirirana kulturom i umjetnošću origamija te sadrži i printeve koji su otisnuti i razvijeni na temelju stvarnih skulptura i arhitekture, a sve kako bi laskali ženskoj figuri i reflektirali željene oblike. Zanimljiva paleta boja uglavnom se zadržavala na crnoj i bijeloj boji, dok su narančasti akcenti unijeli pravi ljetni osjećaj u kolekciju.

Georgia Harding
Georgia Harding

Priliku da svoju kolekciju predstave na pisti Dreft Fashion Weeka Zagreb ove sezone dobile su mlade dizajnerice Ana-Marija Kralj i Mirjam Krajina pobjedivši na Dreft Next Generation natječaju. Njihova prva samostalna kolekcija inspirirana je sivilom nebodera i hladnom urbanosti, a kolekciju su namijenile ženama koje su elegantne i graciozne, ujedno i senzualne i seksipilne, nisu  prekrivene odjećom, a istovremeno ne otkrivaju previše. Sjajna kolekcija mladih dizajnerica!

Kralj i Krajina
Kralj i Krajina

Treća na redu bila je mlada Dubrovkinja Zjena Glamočanin čija revija je protekla u znaku performansa, a njena kolekcija inspiriran je nosivom umjetnošću, što kroz odjeću, što kroz samo žensko tijelo. Inicijalna ideja krenula je od Matisseve slike "Blue Nude“ koja je Zjenu inspirirala svojom jednostavnošću prikaza ženstvenosti i bojom.

Zjena Glamočanin
Zjena Glamočanin

Nakon zanimljivog performansa usljedila je još jedna londonska dizajnerica, Kitty Joseph, koja u sivu zagrebačku kulisu unijela dašak ljeta sa svojim tropskim printevima i fantastičnim bojama. Hrabre i samopouzdane siluete kao zaštitni znak branda, naglašavaju tehničke detalje izrade tkanina kreirajući jedinstven stil među svim kolegama, tzv. “sportsko-umjetnički”. Kolekcija je naglašena luksuznim elementima od svile te delikatnim detaljima, poput printeva palminog lišća u vjerodostojnoj veličini, materijala na kojemu je otisnut odbljesak mjesečine od površine mora ili pak refleksija zalaska sunca. 

Kitty Joseph
Kitty Joseph

Zadnji dio večeri bio je rezerviran za domaću dizajnericu, Nataliju Smogor, koja je prikazala veoma ženstvenu i svečanu kolekciju u raznim nijansama ljubičaste boje. Kolekcija se sastoji od niza haljina od čipke čiji su rubovi obrubljeni trakama te pokojim tankim remenčićem u struku. Tu su i pletene tunike u kombinaciji s organdijem i muslinom, gornji dijelovi u kombinaciji muslina i čipke sa satenskim suknjama te kratkim hlačama koje smiruju kolekciju, smanjuju ukrašenost i čine kolekciju utjelovljenjem bezvremenske romantike.

Natalija Smogor
Natalija Smogor