Stigla je H&M-ova eco-friendly Conscious kolekcija

| Fashion |

H&M Conscious Collection

Nakon što je prošlog mjeseca H&M otkrio svoju Conscious Exclusive kolekciju za 2016., ova eco-friendly linija napokon je stigla u online prodaju. Inspirirana modnom poviješću, linija uključuje strukturirane oblike, prozračne tunike i čipkane topove. Održivi materijali koji se koriste u kolekciji uključuju reciklirani lan, organsku svilu i konoplju, kao i mješavine Tencela. Kuglice i ukrasi izrađeni su od prenamjenskog stakla i recikliranih traper materijala Denimite. 

Dizajnerski team H&M-a inspiraciju je nalazio u arhivi pariškog Musée des Arts Décoratifs u Louvre muzeju. S obzirom na to da je ovaj muzej dokumentirao ono najbolje od čak tri stoljeća haute couture mode, on je zaista ultimativni izvor nosive umjetnosti. Osim fuzije kulturnih utjecaja, u ovoj se kolekciji po prvi puta nalaze i tri predivne vjenčanice!

Julia Restoin Roitfeld lice je H&M-ove kampanje i moramo priznati da nas je već nagovorila na investiranje u komade inspirirane 18. stoljećem. Održivi stil nikad nije izgledao ovako glamurozno!