Steznici su štetniji nego li mislite

| Fashion |

Instagram / @spanx

Za posebne prigode steznici i odjeća za oblikovanje tijela je često naš apsolutni spasilac, ali sada su liječnici oglasili alarm, jer ova vrsta odjeće može biti štetna za tijelo.

Nismo samo mi ljubitelji steznika, već su oni pravi must-have za sve najveće zvijezde svijeta. Nema crvenog tepiha koji je prošao bez odjeće za oblikovanje tijela ispod raskošnih haljina.

Steznici su jednostavno rješenje za savršenu figuru u uskoj haljini. Zahvaljujući njima nema oslikavanja neželjenih masnih naslaga i udubina, sve je na svom mjestu, utegnuto i podignuto. No, liječnici su oglasili alarm, jer steznici mogu učiniti štetu našem tijelu. Pogrešan odabir i često nošenje može dovesti do zdravstvenih problema.

Instagram / @bluhaz

1. Otežano disanje i poremećaji cirkulacije
Ako je vaš steznik toliko uzak da ne možete duboko udahnuti, trebate biti oprezni. Steznik može potisnuti normalan krvotok i ne samo što ćete se osjećati neudobno, već je i apsolutno nezdrav te može dovesti do nesvjestice i nedostatka kisika.

2. Abdominalni grčevi, žgaravica i zatvor
Da, to zvuči grozno, ali tako se i osjećate.. Abdominalni grčevi, žgaravica i konstipacija jasan su znak da je vaš steznik preuzak ili loše odabran. Stoga budite oprezni da previše ne stežete svoj trbuh.

3. Pomaknuti disk
Naš ljubljeni steznik može nam donijeti probleme s kralježnicom. Kako se takvo što može dogoditi? Jednostavno: Obično je donji dio kralježnice blago zakrivljen. Zbog uskog steznika, taj dio se ispravlja te se pomiče van svog prirodnog oblika. Stoga pripremite se na probleme s leđima ako obožavate svoj steznik.

Instagram / @sarablakely

Ipak, nije sve tako crno. Ako nosite steznik i odjeću za oblikovanje tijela ponekad, odnosno u posebnim prigodama, ne morate se brinuti. Neka vam ova vrsta odjeće bude iznimka, a ne pravilo.