Velike spajalice kao nakit izgledaju fenomenalno!

| Fashion |

The LessIS collection

The LessIS collection nastala je kao destilacija pojma „ogrlice“ u svojem najosnovnijem obliku. Malo jednostavnije rečeno, ogrlice iz spomenute kolekcije zapravo su jednostavne spajalice koje se lako zakače za rub haljine, majice ili košulje . Ono što je zanimljivo je to da ove ogrlice zapravo nemaju lančić koji ih pridržava, već su zamišljene kao dodatak odjeći koji djeluje kao da je sastavni dio njih samih.

Svaki od 4 komada nakita iz serije The LessIS collection izrađen je korištenjem 3D printa, a sastavljeni su od bronce. Brončani sastav od 10% kositra i 90% bakra stvara ružičasto zlatnu boju  s dubokim crvenim odsjajem. Naručiti možete online kliknete li ovdje, a cijena s poštarinom iznosi 65 dolara.

The LessIS collection
The LessIS collection

Za ovaj genijalan nakit zaslužna je talijanska diplomirana dizajnerica proizvoda Maria Jennifer Carew, koja je svoju praksu  odrađivala u dizajn studiju Marco Zanuso Jr. i  Chiare Moreschi, a 2011. godine osvojila je drugu nagradu na "Smart Future Minds Awardsu" u Milanu s projektom "Transeat". Od 2012. radi u Odo Fioravanti Design studiju i čini svoje prve korake kao dizajner proizvoda, radeći s mladim dizajnerskim tvrtkama.

The LessIS collection
The LessIS collection