Službeno je objavljena tema za MET Galu 2016 - i baš je suvremena!

| Fashion |

Rihanna na prošlogodišnjoj MET Gali!
Rihanna na prošlogodišnjoj MET Gali!

Godišnja Met Gala, koju organizira Metropolitan Museum of Art Costume Institute, u svijetu je poznata kao dodjela modnih Oscara - i to s razlogom! Svatko tko je netko u modnom svijetu dolazi na Met Galu i upravo ovdje pokazuje svoje najbolje kreacije i lookove. Svake godine, Met Gala ima drugu temu - i nećemo lagati, ova za 2016. obećava mnogo!

Prema časopisu Vogue, koji također sudjeluje u organizaciji, jutros je Met službeno objavio kako će tema za sljedeću Met Galu biti  Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology. Za nas, ova je tema došla u idealno vrijeme - upravo sada kad modni svijet pokušava držati korak sa zahtjevima moderne tehnologije.

"Tradicionalno, razlika između haute couturea i prêt-à-portera je u ručnoj tj. mašinskoj izradi", rekao je Andrew Bolton, kustos Costume Instituta, tijekom objave. "Ali u zadnje vrijeme ova razlika je postala prilično zamagljena zato što su obje discipline prihvatile praksu i tehniku ove druge."

Ne samo da ovaj izbor pokazuje razumijevanje i dobru percepciju stanja stvari iz perspektive Costume Instituta, nego će nam osigurati i uzbudljiv crveni tepih. Kako vam se čini ova tema?