Šest briljantnih haljina Hubert de Givenchyja

| Fashion |

U 92. godini života preminuo je dizajner Hubert de Givenchy, klasičar francuske mode 20. stoljeća. Nakon što je radio u vlastitoj kući Givenchy gotovo pola stoljeća, majstor se povukao iz poslovanja 1995. godine i od tada se rijetko pojavljivao u javnosti.

Večernja haljina od crnog satena Hubert de Givenchyja koju je stvorio posebno za svoju muzu Audrey Hepburn. Haljina je slavu doživjela u filmu Breakfast at Tiffany" (1961).

Crna haljina izrađena od satena, koju je 1991. godine stvorio Hubert de Givenchy, izvanredan je primjer asimetrične dekoracije na torzu i rukavu. Vez od obojenih šljokica i poludragog kamenja oponaša bolero. Rubovi veza, izrađeni su od ružičastih koralja.

Haljina od jarko grimiznog satena Huberta de Givenchyja, stvorena 1975. godine. Ključni detalj je otvor na leđima izvezen zlatnim nitima duž konture.

Još jedna haljina, ovog puta izrađena od crnog baršuna, koju je Hubert de Givenchy predstavio u zimskoj kolekciji 1991. godine. Uska silueta naglašava suknju u ružičastom i svijetlo zelenom tonu. Nevjerojatno je koliko moderno ova haljina izgleda i nakon četvrt stoljeća!

Givenchyja haljina iz 1994. godine s asimetričnim rezom suknje posebni je ponos ovog couturiera. Torzo i ruke potpuno su prekriveni uvezenim šljokicama i perlicama.

Večernja haljina u kombinaciji s kaputom iz 1961. godine u kojoj je zasjala Jacqueline Kennedy.