Seksi treća večer Cro A Portera

| Fashion |

Treća večer Cro A Portera
Treća večer Cro A Portera

Sinoć smo na Cro A Porteru mogli vidjeti kako izgleda hrvatska moda na seksi način. Mladenački, svježe, neočekivano. To su tri riječi kojima bismo mogli sažeti sinoćnju treću po redu večer Cro A Porter-a održanu u prostorima Croatia Airlinesa. Uvijek je zanimljivo vidjeti kako i hrvatski dizajneri slave žene i osnažuju njihovu moć kroz modu. Svoje kolekcije sinoć su predstavili Teo Perić za MAK, Yuniku, JET LAG, Marina Jerant i Manuela Lovrenčić te Aleksandar Žarevac.

TEO P. ZA MAK
TEO P. ZA MAK

Teo Perić otvorio je treću večer Cro A Portera kolekcijom inspiriranom 20-im godinama. U njegovoj kolekciji prevladavaju haljine i suknje ispod koljena, oversized kaputi i sakoi te kombinezoni koji, kako se čini, neće još dugo nestati s modnih pista. Kolekciju obilježava igranje printevima - popularni "uzorak na uzorak". Oduševio nas je vuneni kaput pepito uzorka koji odiše elegancijom i bezvremenošću! Prevladavaju tamne boje - ljubičasta, crna, siva, zagasito plava... Dizajner nas je asimetričnim krojevima vratio u prošlost, njegova kolekcija ima vintage vibru kojoj je teško odoljeti i neki njegovi komadi zaista su vrijedni čuvanja u ormaru.

YUNIKU
YUNIKU

Lidija Pihler napravila je mladenačku, nosivu kolekciju u koju će se na prvi pogled zaljubiti sve djevojke. Svaki model koji smo imali prilike vidjeti na pisti napravljen je od nekoliko različitih materijala. Dizajnerica je koristila nježnu paletu boja, prevladavaju pastelne, ali smo istovremeno mogli vidjeti kožu i šljokice. Možemo reći kako je uspjela spojiti nespojivo. Haljine su pretežito asimetričnih krojeva, a suknje visokog struka koje je dizajnerica zamislila u kombinaciji s popularnim crop topovima. Ono što privlači najviše pažnje u ovoj kolekciji je očita inspiracija srcima - koja su uzorak na gotovo svakom komadu. Mladenačka kolekcija, mješavina girlie i rocka, sigurno će se moći vidjeti na modernim gradskim djevojkama.

JET LAG
JET LAG

Još jedna izuzetno mladenačka i moderna kolekcija na sinoćnjoj pisti. Jasmina Arnautović i Maja Virgej Novak svoju su kolekciju zamislile kao tipičnu sportsku eleganciju. Štoviše, surađivale su s Nikeom, čije su tenisice nosili modeli. Koliko god moramo priznati da su Jet Lag i Nike savršen par, valja primijetiti kako su na momente tenisice bile upravo te koje su plijenile pažnju na pisti. Dizajnerice su koristile nježne boje i šarene printeve, pokazale nekoliko zanimljivih "matching" komada , a posebno je oduševila mesh suknja tulip kroja. 

MARINA JERANT I MANUELA LOVRENČIĆ
MARINA JERANT I MANUELA LOVRENČIĆ

Tri riječi kojima bismo opisali ovu reviju su crno, crno i još malo crne. Kaput od kože, suknje u kombinaciji sa svugdjeprisutnim oversized sakoima, asimetrični krojevi haljina s lakiranim detaljima, prorezi koji u isto vrijeme otkrivaju i skrivaju taman dovoljno, muška odijela savršenog fit kroja,... Kolekcija je koja vrišti seksepilom!

ALEKSANDAR ŽAREVAC
ALEKSANDAR ŽAREVAC

Treći dan Cro A Portera zatvorio je Aleksandar Žarevac još jednom nevjerojatno seksi kolekcijom. Koža je prevladavajući materijal koja u kombinaciji s mesh komadima čini istovremeno elegantan i seksi spoj. Kožne jakne, suknje A kroja i visokog struka, kožni kombinezon, baloner i odijelo koje podsjeća na muško - dijelovi su kolekcije kojoj se treba diviti zbog iznimne izrade detalja. Srebrni zatvarači na nogavicama i ramenima odaju dojam skupocjene izrade kakvu ne viđamo često. Plus: zadnji model kojim je dizajner zatvorio reviju bila je bijela toaleta/vjenčanica s nevjerojatnim detaljima na repu koji se ne viđaju često. Ovacije publike potvrdile su i naše oduševljenje!